Τα μάζεψαν άρον άρον με το άσυλο ανιάτων! Διεκόπησαν οι κατασχέσεις

  • Iatropedia
Τα μάζεψε τελικά η ΙΓ εφορία και σταμάτησε τις κατασχέσεις στα περιουσιακά στοιχεία του ασύλου ανιάτων που κινδύνευε να πετάξει στο δρόμο 180 ανάπηρους ασθενείς μετά από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις των υπευθύνων του κέντρου που είχε αναδείξει με ρεπορτάζ του το iatropedia.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Χρειάστηκε ένα ρεπορτάζ για να ταρακουνηθούν τελικώς οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών και της εφορίας και να διακόψουν τις κατασχέσεις στο άσυλο ανιάτων που φιλοξενεί ανήμπορους ασθενείς.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες όταν η ΙΓ εφορία προχώρησε αιφνιδίως σε σειρά κατασχέσεων εις χείρας τρίτων (τραπεζών και μισθωτών μας) πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων (χρήματα και μετοχές) για οφειλές του ασύλου για τους οποίους ήταν ήδη σε εξέλιξη διακανονισμός.

Χωρίς ίχνος ανθρωπιάς η εφορία άρχισε να στερεί τα περιουσιακά στοιχεία του ασύλου κάνοντας εξαιρετικά αμφίβολη τη συνέχιση λειτουργίας του. ΤΙ θα σήμαινε αυτό στην πράξη; Ότι οι 180 βαριά πάσχοντες θα βρίσκονταν από τη μία μέρα στην άλλη στο δρόμο.

Αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι η εφορία ΙΓ είχε αρχίσει να κάνει κατασχέσεις, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή της διοίκησης του ασύλου και του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων οι οποίοι βρέθηκαν να μη γνωρίζουν τι θα κάνουν με τους 180 ασθενείς.

Αποτέλεσμα ήταν οι αρμόδιοι του Ασύλου να μη διαθέτουν επί σειρά ημερών ούτε ευρώ για να αγοράσουν φάρμακα και τρόφιμα για τους νοσηλευθέντες οι οποίοι είναι πλήρως ανήμποροι να αυτοεξυπηρετηθούν.

Τελικώς μετά το σάλο που προκλήθηκε και από το δημοσίευμα του iatropedia το υπουργείο οικονομικών έδωσε εντολή να παγώσει η διαδικασία κατασχέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκινά η άσκηση ετοιμότητας για τον Έμπολα! Όλες οι λεπτομέρειες

Κάλπες με παρατράγουδα! Όλο το παρασκήνιο των εκλογών στον ΙΣΑ

Διορθώνονται οι τιμές φαρμάκων! Ποια θα αλλάξει ο Βορίδης

Υψώνει τείχος η Ελλάδα κατά του Έμπολα! Όλο το σχέδιο Βορίδη