Τα ένοχα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μη-Hodgkin λέμφωμα

  • Iatropedia
Το λέμφωμα είναι ο καρκίνος ενός τμήματος του ανοσοποιητικού συστήματος, του λεμφικού συστήματος. Υπάρχουν πολλοί τύποι λεμφώματος. Ένας από αυτούς είναι η νόσος του Hodgkin. Οι υπόλοιποι τύποι ονομάζονται μη-Hodgkin λεμφώματα.

Τα μη-Hodgkin λεμφώματα δημιουργούνται όταν ένας τύπος λευκών κυττάρων του αίματος, που ονομάζονται κύτταρα-Τ ή κύτταρα-Β, γίνεται ανώμαλα. Το κύτταρο διαιρείται ξανά και ξανά, παράγοντας όλο και περισσότερα μη φυσιολογικά κύτταρα. Αυτά τα μη φυσιολογικά κύτταρα μπορεί στη συνέχεια να εξαπλωθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος.

Τις περισσότερες φορές, οι γιατροί δεν ξέρουν γιατί ένα άτομο εκδηλώνει ένα μη-Hodgkin λέμφωμα. Διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο εάν έχετε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή ορισμένους τύπους λοιμώξεων.

Το μη-Hodgkin λέμφωμα μπορεί να προκαλέσει πολλά συμπτώματα, όπως:

-Πρήξιμο, αλλά χωρίς πόνο στους λεμφαδένες στο λαιμό, στις μασχάλες ή στην βουβωνική χώρα

-Ανεξήγητη απώλεια βάρους

-Πυρετό

-Έντονη νυχτερινή εφίδρωση

-Βήχα, δυσκολία στην αναπνοή ή πόνο στο στήθος

-Αδυναμία και κούραση που δεν υποχωρούν

-Πόνο, πρήξιμο ή αίσθημα πληρότητας/φουσκώματος στην κοιλιά

Ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει το λέμφωμα με μια φυσική εξέταση, εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος και βιοψία. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, στοχευμένη θεραπεία, βιολογική θεραπεία, ή θεραπεία για την απομάκρυνση των πρωτεϊνών από το αίμα. Η στοχευμένη θεραπεία χρησιμοποιεί ουσίες που επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα χωρίς να βλάπτουν τα φυσιολογικά κύτταρα. Η βιολογική θεραπεία ενισχύει την ικανότητα του σώματός σας για την καταπολέμηση του καρκίνου.

http://www.nlm.nih.gov/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο φάρμακο αναχαιτίζει την εξέλιξη λεμφώματος Hodgkin

Λεμφικό σύστημα: Κάντε αποτοξίνωση σε 7 βήματα