«ΤΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ Ταξίδι στην Πηγή της Ζωής»

  • Iatropedia
Την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και ώρα 10.00 - 13.30 o Σύνδεσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής»διοργανώνει σχολική γιορτή με συνδιοργανωτή τη Διεύθυνση Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Υπεύθυνος κ. Ι. Τομπούλογλου).

Για τρίτη συνεχή χρονιά, γράφτηκαν στο πρόγραμμα 25 δάσκαλοι που έδειξαν ενδιαφέρον για την εφαρμογή του εκπαιδευτικού οπτικοακουστικού προγράμματος του συνδέσμου μας με κινούμενα σχέδια και τίτλο «ΤΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ Ταξίδι στην Πηγή της Ζωής» για την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών, στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Στις 4 Ιουνίου (μόλις 10 ημέρες πριν τις 14 Ιουνίου-Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη-) οι 550 μαθητές θα παρουσιάσουν μέσα από, αφίσες, θεατρικά δρώμενα και μουσικά happenings τη δική τους αφομοιωμένη εικόνα από το πρόγραμμα μας. Παράλληλα προκηρύξαμε, για δεύτερη χρονιά, διαγωνισμό αφίσας στα Δημοτικά σχολεία με έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και θέμα : «Στηρίζω τη ΖΩΗ, χρωματίζω την ελπίδα».

Τα σχολεία με τις 3 καλύτερες αφίσες θα βραβευθούν στην εκδήλωση της 4ης Ιουνίου με δώρα (laptop, cd-player & φωτογραφική μηχανή). Πιστεύουμε ότι η δυναμική αυτής της ενημερωτικής εκστρατείας εκτός από την ευαισθητοποίηση των νεαρών μας φίλων, θα συμβάλει στην προβολή της ταυτότητας του σκοπού και έργου του Συλλόγου μας και μελλοντικά στην προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε για να δείτε στα μάτια των μικρών μας φίλων τη θέληση για εθελοντική συμμετοχή.

Μετά τις ομιλίες που έγιναν στις πόλεις της Καβάλας και της Καστοριάς από την Πρόεδρο κ. Γραμματικοπούλου-Κολοκυθά Ηλέκτρα και τον Γεν. Γραμματέα του Συνδέσμου κ. Περιφάνη Βασίλειο όλα τα σχολεία των δύο πόλεων θα υλοποιήσουν την επόμενη χρονιά το πρόγραμμα μας ¨ΤΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ Ταξίδι στην Πηγή της Ζωής¨ το οποίο εγκρίθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Τηλ. Επικοινωνίας: Η Πρόεδρος κ. Ηλέκτρα Γραμματικοπούλου 6948/540166

Ο Γεν. Γραμματέας κ. Περιφάνης Βασίλειος 6948/259205