Τα αυτοάνοσα νοσήματα στο επίκεντρο του 3ου Συμποσίου Νευρολογίας Στρατιωτικών Νοσοκομείων

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αυτοάνοσα νοσήματα
Horror Autotixicus «Τα αυτοάνοσα νοσήματα στη νευρολογική κλινική πράξη: αντιπαραθέσεις και διλήμματα» είναι ο τίτλος που θα έχει το 3ο Συμπόσιο Νευρολογίας Στρατιωτικών Νοσοκομείων, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 12 - 14 Απριλίου 2018 στο Ίδρυμα Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή, στις Σπέτσες.

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση Υγειονομικών Ενόπλων Δυνάμεων και την Νευρολογική Κλινική του 401 Γ.Σ.Ν.Α., σε συνεργασία με τις Νευρολογικές Κλινικές του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (Ν.Ν.Α.), του 417 Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού και του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως (424 Γ.Σ.Ν.Ε.).

Η θεματολογία του Συμποσίου θα επικεντρωθεί στις λεγόμενες «αυτοάνοσες» νευρολογικές παθήσεις, που καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της καθημερινής μας κλινικής πρακτικής. Οι επιστημονικές εξελίξεις, τόσο στην κατανόηση της παθογένειάς τους όσο και στη θεραπευτική τους αντιμετώπιση, είναι ραγδαίες.

Για το λόγο αυτό, θα γίνει προσπάθεια «παντρέματος» της θεωρίας και της πράξης. Θα υπάρξουν εισαγωγικά κλινικά φροντιστήρια, που θα υπενθυμίσουν και θα ανανεώσουν βασικές γνώσεις ανοσολογίας.

Για κάθε κατηγορία παθήσεων, θα προηγείται ένα κλινικό φροντιστήριο, που θα αφορά τους υποκείμενους ανοσολογικούς μηχανισμούς, το οποίο θα ακολουθείται από μία συνεδρία με συγκεκριμένα παθογενετικά και κλινικά ερωτήματα, ώστε να μεταφράζεται η θεωρητική γνώση σε πρακτική εφαρμογή.

H έναρξη του Προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 12 Απριλίου στις 17:00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, 14 Απριλίου στις 21:30.

Το Συμπόσιο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Σπετσών.

Χορηγούνται 21 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME- CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

αυτοάνοσα νοσήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν