Σύσκεψη των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας για την πιθανότητα ανανέωσης συμβάσεων 4.000 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΟΑΕΔ
Παραδοχή υπήρξε από την πλευρά του υπουργείου Υγείας και του υφυπουργού κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ότι οι 4.000 συμβασιούχοι του ΟΕΑΔ, που υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και λήγει η σύμβασή τους στις αρχές του 2020 είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία του Συστήματος Δημόσιας Υγείας, οπότε είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης – όπως είπε - να ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή του υφυπουργού κ. Κοντοζαμάνη, με σκοπό να εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις και των 4.000 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ για ένα χρόνο.

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Υπόσχεση ανανέωσης των συμβάσεων των τραυματιοφορέων του ΟΑΕΔ

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Υγείας υποσχέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων (ΠΕΤ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων των 830 τραυματιοφορέων μέσω ΟΑΕΔ, καθώς όπως τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης, αναγνωρίζει το πρόβλημα των τραυματιοφορέων, “οι οποίοι είναι η πρώτη επαφή των ασθενών με το σύστημα”

Στην συνάντηση τέθηκε και το θέμα της ένταξης των τραυματιοφορέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) όπως και η επαγγελματική αναβάθμιση με παρακολούθηση ταχύρυθμων προγραμμάτων που θα οργανώσει η Σχολή του ΕΚΑΒ. Ο κ. Κοντοζαμάνης δρομολόγησε νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους και γι’ αυτά τα δυο θέματα.