Συρροή κρουσμάτων κορονοϊού σε ένα ακόμη εργοστάσιο τροφίμων στην Αττική

  • Γιάννα Σουλάκη
εργοστάσιο
Τουλάχιστον 13 κρούσματα εντοπίστηκαν σε εργοαστάσιο μπαχαρικών στην περιοχή του Ρέντη, ενώ η ιχνηλάτηση αναμένεται να φέρει στην επιφάνεια κι άλλα ακόμη θετικά περιστατικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών.

Όλοι οι εργαζόμενοι βιομηχανίας μπαχαρικών με έδρα τον Ρέντη, τέθηκαν σε καραντίνα, μετά την επιβεβαίωση 13 κρουσμάτων.  Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 13 κρούσματα σε σύνολο 100 εργαζομένων στο εργοστάσιο, ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Τα τέσσερα πρώτα κρούσματα διαγνώστηκαν στο πλαίσιο των τυχαίων ελέγχων που πραγματοποιούν οι κινητές ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε πλατείες της Αττικής και το ένα είχε εκδηλώσει ελαφριά συμπτώματα και έκανε εξέταση σε ιδιωτικό εργαστήριο, η οποία βγήκε θετική στην Covid-19.

Απολύμανση στο εργοστάσιο μπαχαρικών

Σήμερα, Παρασκευή, από τα τεστ που έχουν ξεκινήσει, κυρίως σε ιδιωτικά εργαστήρια με πρωτοβουλία της επιχείρησης, έχει διαπιστωθεί ότι ακόμη οκτώ άτομα είναι θετικά. Το ζήτημα εξετάζεται από τον ΕΟΔΥ, αν και φαίνεται όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ήδη εξεταστεί και βρίσκονται σε καραντίνα. Στο εργοστάσιο έχει ξεκινήσει απολύμανση.

Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες έχουν εντοπιστεί σημαντικές συρροές κρουσμάτων κορονοϊού σε βιομηχανίες τροφίμων, με τις πλέον σημαντικές εκείνες στις κονσερβοποιίες σε Γιαννιτισά και Σκύδρα.