Συντονισμένες δράσεις από τον Κώστα Λουράντο και τον Νίκο Χουντή στην Ευρώπη

  • Iatropedia
Σειρά ενεργειών στα ευρωπαϊκά όργανα και συντονισμό της δράσης τους αποφάσισαν ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος. Στη συνάντηση εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις της, "δεν έκανε χρήση του δικαιώματος που της παρέχει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο να ορίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων και την πολιτική στον τομέα του φαρμάκου στην Ελλάδα, αλλά αποδέχθηκε πλήρως τις προτάσεις όσων θέλουν να εισβάλλουν στο χώρο των φαρμακείων, εκτοπίζοντας το ελληνικό φάρμακο και τους φαρμακοποιούς".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το συντονισμό της δράσης τους αποφάσισαν ο Νίκος Χουντής και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος

Ο κ. Λουράντος ενημέρωσε τον Νίκο Χουντή ότι θα θέσει τα ζητήματα αυτά και στη Γενική Συνέλευση των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 17-19 Νοεμβρίου.

Αποφασίσθηκε επίσης να υπάρξει σειρά δράσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου οι Έλληνες φαρμακοποιοί να αναδείξουν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά τέτοιες ρυθμίσεις πολύ γρήγορα θα επεκταθούν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.