Συνεργασία μεταξύ υπουργείων με μνημονιακές καταβολές

συνεργασία υπουργείων
Εγκύκλιο που περιγράφει τη διαδικασία σύνταξης «Μνημονίων Συνεργασίας» μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των υπόλοιπων υπουργείων, καθένα από τα οποία θα πρέπει να δεσμευθεί, εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Με τον τρόπο αυτό μπαίνουν στο μικροσκόπιο οι δαπάνες του υπουργείου Υγείας το οποίο (μαζί με τα υπουργεία  Πολιτισμού - Αθλητισμού και Υποδομών) θα αποστέλλει στοιχεία τα οποία είχαν συμφωνηθεί το 2018, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος επισκόπησης δαπανών.

Κι όλα θα γίνονται με χρονοδιαγράμματα, δείκτες και στόχους, όπως έχουν συμφωνηθεί.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στις βασικές υποχρεώσεις των υπουργρίων περιλαμβάνονται «ο έλεγχος της πορείας των πιστώσεων, η συνεχής παρακολούθηση των διαθεσίμων πιστώσεων και των υποχρεώσεων, η μη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών και η εξόφληση των τιμολογίων εντός των προθεσμιών που τίθενται από τις κείμενες διατάξεις».

Στον προϋπολογισμό του 2019, το ταμειακό ισοζύγιο των δημόσιων νοσοκομείων και των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εμφανίζεται «μείον» κατά 600 εκατομμύρια ευρώ, αφού τα έσοδα προβλέπονται 2,75 δισεκατομμύρια ευρώ και τα έξοδα πάνω από 3,3 δισ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν