Συνεργασία φαρμακευτικής με το Σωματείο «Δεσμός» για τους πληγέντες της Αττικής

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Sobi συνεργάστηκε με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» προκειμένου να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των συνανθρώπων μας στην Ανατολική Αττική, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου. Στόχος της συνεργασίας είναι η κάλυψη των πραγματικών αναγκών των οικογενειών που οι κατοικίες τους καταστράφηκαν μερικώς ή ολοσχερώς από την πυρκαγιά.

Η Sobi, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Δεσμό και με βάση τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί από τους τοπικούς φορείς και κοινωνικές υπηρεσίες των πυρόπληκτων περιοχών, ανταποκρίνεται άμεσα και αξιόπιστα καλύπτοντας βασικές ελλείψεις των ευπαθών οικογενειών και ιδιωτών σε απαραίτητες οικιακές συσκευές και οικιακό εξοπλισμό, όπως ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες, πλυντήρια, σόμπες, τηλεοράσεις κ.α.

Παράλληλα, η εταιρία συνεργάζεται με τον Δεσμό για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και απόλυτης διαφάνειας της δωρεάς, που εγγυάται την παράδοση των απαραίτητων ειδών στις ευάλωτες αυτές οικογένειες που χρήζουν άμεσης στήριξης, και έχουν επιλεγεί βάσει κριτηρίων που περιλαμβάνουν το εισόδημα, το μέγεθος της ζημιάς των πρώτων κατοικιών, τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας, μεταξύ άλλων.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στο 29ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, και με μήνυμα “Because we care, we need to act” προέτρεψε τους συνέδρους να συμμετέχουν συμβολικά στην υποστήριξη των πληγέντων. Η Sobi για κάθε μια συμβολική συμμετοχή ανέλαβε την κάλυψη του κόστους αγοράς των απαραίτητων οικιακών συσκευών.

Ο Nicola Zancan, Country Manager Sobi, Ελλάδα, Κύπρος & Μάλτα, ευχαρίστησε όλους για τη στήριξή τους και τόνισε ότι, «στο DNA της Sobi βρίσκεται η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κυρίως ασθενείς, αλλά και συμπολίτες μας που ενίοτε χρειάζονται τη στήριξή μας. Φέτος, η ανάγκη να σταθούμε δίπλα στους συνάνθρωπους μας στην Ανατολική Αττική είναι επιτακτική και υποχρέωσή μας να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Η δέσμευση της εταιρείας να νοιαζόμαστε και να ενεργούμε ως υπεύθυνοι πολίτες, υλοποιείται σήμερα και χάρη στη συνεργασία μας με τον «Δεσμό» καταφέραμε να είμαστε ουσιαστικά χρήσιμοι και να συμβάλουμε στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές».

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» ιδρύθηκε το 2012 με στόχο να συνδέσει την ιδιωτική πρωτοβουλία με την κοινωνική – ανθρωπιστική προσφορά, με πλήρη δέσμευση στη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και τον θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Ο «Δεσμός» συνεργάζεται στενά με πάνω από 800 κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, τεκμηριώνοντας τις ανάγκες τους και αξιοποιώντας δωρεές όπου χρειάζονται περισσότερο.

Η Μελέτη Αντικτύπου που διενήργησε η Deloitte για το έργο του Δεσμού έδειξε πως για κάθε 1€ που δωρίζεται για τη λειτουργία του, 9€ σε αξία επιστρέφονται στην ελληνική κοινωνία. Περισσότερα www.desmos.org