Συνεργασία Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τη συνεργασία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ως Υποστηρικτή της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Τόκυο 2020, ανακοίνωσαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του νοσηλευτικού κέντρου, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος και ο πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Γεράσιμος Τσιαπάρας.

Η συνεργασία, που εξασφαλίζει την δωρεάν κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των αθλητών – σε επίπεδο προαθλητικού ελέγχου, διαγνωστικών εξετάσεων, αλλά και επεμβάσεων ή νοσηλείας, σε όποια περίπτωση τυχόν απαιτηθεί – ενισχύει ουσιαστικά το σύνολο των αθλητών και αθλητριών που θα προετοιμαστούν για συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, καθώς συνοδεύει την προσπάθειά τους με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσηλευτικά κέντρα της χώρας.

Πρόκειται για κοινωνική χορηγία που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το ΤΟΚΥΟ 2020», το οποίο έχει σχεδιάσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στοχεύοντας να στηρίξει σε πολλαπλά επίπεδα το πλάνο της Ολυμπιακής προετοιμασίας και την ομάδα των αθλητών και αθλητριών που διεκδικούν τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιακή Αποστολή.

Δηλώσεις

«Είμαστε περήφανοι γι΄ αυτή τη συνεργασία και θα επιδιώξουμε να επεκταθεί και σε άλλα πεδία, μέσα από κοινές δράσεις με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή», τόνισε ο Πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, κ. Γεράσιμος Τσιαπάρας. «Αναμφίβολα -πρόσθεσε- πρόκειται για συνεργασία απολύτως ευθυγραμμισμένη με τους στρατηγικούς στόχους του «Ερρίκος Ντυνάν», όπως και της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, έχουμε από καιρό συνεργασία και στηρίζουμε την προσπάθεια των εθνικών ομάδων αρκετών αθλητικών Ομοσπονδιών. \

Με την απόφαση, ωστόσο, να βρισκόμαστε δίπλα στους αθλητές ως Υποστηρικτές της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, το μήνυμά μας είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς αποτελεί μια έμπρακτη στήριξη του ελληνικού αθλητισμού στο σύνολό του και των αθλητών και αθλητριών που τον υπηρετούν και θέλουν να σηκώσουν τη χώρα μας ψηλότερα. Αυτός είναι ένας κοινός στόχος με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η πυξίδα μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ανέφερε κατά την παρουσίαση της συνεργασίας:

«Το «Ερρίκος Ντυνάν» θα προσφέρει διαγνωστικές εξετάσεις, νοσηλεία και επεμβάσεις σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας, εξασφαλίζοντας όλους τους αθλητές μας εάν έρθει η κακιά στιγμή, βοήθεια που αντιλαμβάνεστε όλοι πόσο σημαντική είναι, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε άτομα που γυμνάζονται και προπονούνται εντατικά πολλές ώρες την ημέρα και η περίπτωση τραυματισμού είναι το πιο μεγάλο εμπόδιο που μπορεί να έχουν στο δρόμο για το Τόκυο.

Πλέον όλα αυτά τα παιδιά είναι σε καλά χέρια, γεγονός που χαροποιεί όλους εμάς στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά πιστεύω ότι ανακουφίζει περισσότερο τους ίδιους τους αθλητές, καθώς ξέρουν ότι έχουν εξασφαλίσει με τις ιατρικές εξετάσεις την πρόληψη που όλοι ξέρουμε ότι είναι το μείζον στην περίπτωση της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ παράλληλα γνωρίζουν ότι σε περίπτωση ασθένειας ή τραυματισμού θα έχουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία, από ένα άρτια καταρτισμένο και εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Τράπεζα Πειραιώς

«Για την Τράπεζα Πειραιώς, η εταιρική υπευθυνότητα έχει την έννοια της ενσωμάτωσης σε εθελοντική βάση, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δράσεων στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και στις επαφές της με τα ενδιαφερόμενα μέρη», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας κ. Χρήστος Μεγάλου χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

«Σε αυτό το πλαίσιο» επεσήμανε ο κ. Μεγάλου «εντάσσεται και η πρόσφατη συνεργασία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ως Υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Τόκυο 2020. Παρόμοιες δράσεις υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς μέσω πλήθους πρωτοβουλιών όπως για παράδειγμα, κινητές μονάδες σε νησιά άγονης γραμμής, δράσεις εθελοντισμού οι οποίες ανήλθαν σε πάνω από 120 τον τελευταίο χρόνο, στήριξη σε αγρότες μέσω 30 Κέντρων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας ανά την Ελλάδα κ.α.». Και ο κ. Μεγάλου κατέληξε: «Σας διαβεβαιώ ότι η Τράπεζα στηρίζει αποφασιστικά τις θυγατρικές της εταιρίες ανεξάρτητα αν είναι σε διαδικασία ανάπτυξης ή αποεπένδυσης. Επενδύουμε στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης, αμοιβαίου συμφέροντος και αρμονικής συνεργασίας».

Στην ειδική εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της ιατρικής κοινότητας και, βέβαια, των αθλητών που ήδη σχεδιάζουν το προσωπικό πλάνο προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, έγινε εκτενής αναφορά στον σχεδιασμό του νοσηλευτικού κέντρου για συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ερρίκος Ντυνάν  Hospital Center κ. Θέμο Χαραμή.

Τέλος, η Βασιλική Μιλλούση, πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ, στο δικό της μήνυμα για τη σημαντική συνεργασία, τόνισε:

«Η ιατρική κάλυψη των αθλητών είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια περίοδο εντατικής και επίπονης προετοιμασίας, που έχει ως στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η συνεργασία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με το «Ερρίκος Ντυνάν» μειώνει τα δικά μας εμπόδια…».