Συνέλαβαν «μαϊμού» αποκλειστικές – Τι πιστοποιήσεις να ζητάτε πριν προσλάβετε αποκλειστική

  • Γιάννα Σουλάκη
αποκλειστικές
Δύο αλλοδαπές, μία 57χρονη και μια 58χρονη, συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές Ηρακλείου Κρήτης, να παρέχουν υπηρεσίες σε ασθενείς ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα το βράδυ της Παρασκευής, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, καθώς εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Σύμφωνα με τις αρχές:

Συνελήφθησαν χθες (12.04.2019) το  βράδυ στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Α΄Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου δύο αλλοδαπές ηλικίας 57 και 58 ετών για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαπές εργάζονταν και παρείχαν σε ασθενείς υπηρεσίες «αποκλειστικής νοσοκόμας», στερούμενες απαιτούμενου τίτλου σπουδών και άδειας άσκησης επαγγέλματος, από την αρμόδια Αρχή.

Η προανάκριση διενεργίται από το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθείσες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Δείτε ποια χαρτιά  και πιστοποιήσεις θα πρέπει να ζητάτε πριν προσλάβετε αποκλειστική νοσοκόμα

Σύμφωνα με την αριθμ. Υ4α/37804/2013 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄1023) και την τροποίησή της από το Υπουργείο Υγείας οι αποκλειστικές νοσοκόμες για να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες σε ασθενείς ενός νοσοκομείου ή μιας ιδιωτικής κλινικής, οφείλουν:

α) να διαθέτουν άδεια εργασίας από το ΙΚΑ,

β) να έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας,

γ) να περιλαμβάνονται στον ονομαστικό πίνακα που καταρτίζεται από την οικεία Υγειονομική Περιφέρεια και τηρείται σε κάθε Νοσηλευτικό Ίδρυμα ή Ιδιωτική Κλινική.

Η διάθεση τους πρέπει να γίνεται μόνο από τον οικείο ονομαστικό πίνακα του νοσοκομείου, σύμφωνα με την σειρά αναγραφής τους και μέχρι εξάντλησης αυτού. (Κυκλική διάθεση–rotation).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν