Συνέδριο για τις κακοήθειες νόσους της νεαρής ηλικίας στην Αθήνα

  • Ρούλα Τσουλέα
διημερίδα
Το συνέδριο διοργανώνει η Θεραπευτική Κλινική ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο.

Το πρώτο συνέδριο για τους καρκίνους της νεαρής ηλικίας θα διεξαχθεί το διήμερο 10-11 Νοεμβρίου 2023 στην Αθήνα. Το διοργανώνει η Θεραπευτική Κλινική του ΕΚΠΑ, που εδρεύει στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο.

Όπως ανακοίνωσε το ΕΚΠΑ, έναυσμα για το 1ο Συνέδριο «Κακοήθεια σε νεαρή ηλικία», όπως ονομάστηκε, αποτέλεσε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνονται συνεχώς οι καρκίνοι στους νεαρούς ενήλικες.

Το γεγονός αυτό θέτει προβληματισμούς που αφορούν στην πρόγνωση, στην αντιμετώπιση και στη  γονιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η Γενετική Συμβουλευτική και τα κληρονομικά σύνδρομα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των ασθενών.

Στο συνέδριο, έμπειροι και καταξιωμένοι ιατροί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναπτύξουν τα θέματα και θα θέσουν τα ζητήματα που χρήζουν απαντήσεων και αφορούν τις ιδιαιτερότητες διάγνωσης κακοήθειας σε νεαρή ηλικία σε όλο το φάσμα των συμπαγών όγκων.

«Ο διάλογος που θα αναπτυχθεί, θα συμβάλλει στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, στη σύγκλιση των πρακτικών μας, στον προσανατολισμό και την προώθηση των ερευνητικών μας προσπαθειών», τονίζει το ΕΚΠΑ.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), στην οδό  Ρηγίλλης 1.  Για περισσότερες πληροφορίες και για το πρόγραμμα του συνεδρίου, πατήστε ΕΔΩ.

Φωτογραφία: iStock