Συνεχίζονται τα μισθολογικά προβλήματα των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Νέα επιστολή- έκκληση προς την διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ να συμμορφωθεί το συντομότερο με όσα του ζήτησε η Επιθεώρηση Εργασίας για τις μη ληφθείσες άδειες του προηγούμενου έτους αλλά και την τρέχουσα μισθοδοσία, έστειλε σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ (ΣΕΚΕΕΛ).

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ (ΣΕΚΕΕΛ):

ΠΡΟΣ:  Πρόεδρο και Μέλη Δ.Σ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΑΔΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2016»

Σε συνέχεια του υπ’αριθμ πρωτ. ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. 2524//17-07-2017 αποσπάσματος πρακτικού Δ.Σ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αναφορικά με την απόφαση του Δ.Σ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για τις άδειες προσωπικού 2016- μισθολογικά ζητήματα προσωπικού, σας παραθέτουμε τα κάτωθι:

–        Ήδη από την 11/7/2017  έχει πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  όπου και συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της αναπροσαρμογής καταβολής  της τρέχουσας μισθοδοσίας σε συνέχεια προσφυγής του ΣΕΚΕΕΛ στην Επιθεώρηση Εργασίας.  Το σύνολο της Γενικής Συνέλευσης όχι μόνο εξέφρασε την συμφωνία του με την μεταφορά της μισθοδοσίας εντός του τρέχοντος μηνός, και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου όπως υπέδειξε η Επιθεώρηση Εργασίας,  προκειμένου να αρθεί η υπερημερία 10 ημερών που προκλήθηκε από την μεταφορά της εξόφλησης τρέχοντος μηνός στις 10  κάθε επόμενου μήνα, αλλά και εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για το γεγονός ότι παρά την απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας ήδη από την 21η Ιουνίου 2017 έχει παρέλθει ένας μήνας χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση αναφορικά με τις ενέργειες της Διοίκησης για την προσαρμογή της στην απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Σχετικά δε με αυτό σας έχουμε ήδη ενημερώσει με ηλεκτρονική αλληλογραφία από την 14η Ιουλίου 2107. Επομένως σας καλούμε όπως εφαρμόσετε χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις την σχετική απόφαση – σύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας και να προβείτε στην καταβολή εξόφλησης ολόκληρου του μηνός Ιουλίου εντός του τρέχοντος μηνός και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου 2017.

–        Ομοίως αναφορικά με το ζήτημα της αποζημίωσης μη ληφθείσας κανονικής αδείας έτους 2016 σας καλούμε όπως  προχωρήσετε άμεσα στην διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης της μη ληφθείσας αδείας σύμφωνα με τα όσα ορίζει η εργατική νομοθεσία  αποκαθιστώντας και την διοικητική ανωμαλία η οποία προκλήθηκε από την εγκύκλιο που εκδώσατε για παράταση λήψης κανονικής αδείας έτους 2016 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

Σας καλούμε να προχωρήσετε χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις στην εφαρμογή της νομοθεσίας, καθότι ήδη έχει παρέλθει προ πολλού το περιθώριο συμμόρφωσης των 5 ημερών που έδωσε η Επιθεώρηση Εργασίας (διανύουμε ήδη την 27η ημέρα), διάστημα υπερεπαρκές προκειμένου να καλυφθούν ενδεχόμενα κενά. Επομένως, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε στα νόμιμα με παράλληλη διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων.

Επισημαίνουμε, αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, ότι σε ζητήματα που αφορούν τις αποδοχές των εργαζομένων είναι απαράδεκτο να σημειώνονται συμπεριφορές μη εφαρμογής της νομοθεσίας, ολιγωρίας και καθυστέρησης, οι οποίες μάλιστα ενέχουν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις για την Διοίκηση.

Εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ,

O Γενικός Γραμματέας                                         Ο Πρόεδρος

Δελλής Γιώργος                                                    Πουλής Σταμάτης