Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συμπεριφορά του διοικητή στο Πανεπιστημιακό Πάτρας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο ΙΣΠ συμπαραστέκεται στην ειδικευόμενη γιατρό του ΠΓΝΠ "που τίμησε τον Όρκο του Ιπποκράτη" ενώ ο διευθυντής της παιδιατρικής Κλινικής του "Χατζηκώστα" σε ανοιχτή επιστολή του προς τον διοικητή του νοσοκομείου δίνει μια άλλη διάσταση στην συμπεριφορά του προς την ειδικευόμενη γιατρό.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την καταχρηστική συμπεριφορά του Διοικητή του ΠΓΝΠ, κ Πισιμίση για την εισβολή του σε χώρο εξέτασης επειγόντων περιστατικών και την έλλειψη σεβασμού που επέδειξε στο πάσχον παιδί, τους συνοδούς του και στο πρόσωπο της ιατρού που με ευγένεια και σεβασμό, υπερασπίστηκε την αναπόσπαστη ολοκλήρωση του ιατρικού της έργου.

Συμπαραστεκόμαστε  στην ειδικευόμενη ιατρό του ΠΓΝΠ, η οποία καλείται από τον Διοικητή σε απολογία για παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος και της εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια καθώς τίμησε στο έπακρον, τον Όρκο του Ιπποκράτη.

Οι διοικήσεις των Νοσοκομείων οφείλουν να σέβονται τα δικαιώματα των ασθενών και τους κανόνες δεοντολογίας που διέπουν το ιατρικό έργο. Οι ρητές διατάξεις της δεοντολογίας ορίζουν σαφή προτεραιότητα στην προστασία της υγείας του ασθενούς και την πιστή διαφύλαξη του ιατρικού απορρήτου.

Οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται αλλά η φροντίδα του πάσχοντος ασθενούς αποτελεί απαράβατο και πρωταρχικό καθήκον του κάθε ιατρού.

Η Πρόεδρος            Ο Αντιπρόεδρος         Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής Γεώργιος Πατριαρχέας

Διαβάστε την ανοιχτή του επιστολή του κ. Κωνσταντίνου Παλάσκα, παιδίατρου, Διευθυντή Ε.ΣΥ Παιδιατρικής Κλινικής, Νοσοκομείο Ιωαννίνων “Γ. Χατζηκώστα”:

Διάβασα σε ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας για συμβάν έλαβε χώρα σε ώρα εφημερίας μεταξύ εσάς και ειδικευόμενης!

Σας προσέβαλε λέτε! Σας έθιξε το κύρος! Μια νεαρά ειδικευόμενη! Ένα νεαρό παιδί που ξεκινάει με όνειρα την καριέρα του! Που έφτυσε αίμα στο διάβασμα και στα ξενύχτια πάνω στο βιβλίο για να φορέσει την ΛΕΥΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ!

ΔΙΑΒΑΣΑ τι ΣΑΣ ΕΙΠΕ!

Λοιπόν κ. ΔΙΟΙΚΗΤΑ η αντιμετώπιση εκ μέρους σας του συμβάντος ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ! ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!Αναλογικά με την θέση σας!! Τι έπρεπε να κάνετε? Εγώ λέω ότι έχετε δίκιο!! Ας πούμε! Καλέστε την στο γραφείο σας και μιλήστε της σαν να είσαστε ο πατέρας της! Στοιχειώδης

ΚΑΝΟΝΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: Δημόσια επαινείς ,ιδιωτικά μέμφεις!!

ΔΩΣΤΕ σε ένα νέο παιδί ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΖΩΗΣ! Η εξουσία εχει ΚΥΡΟΣ όταν ασκείται με ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ! Ο τίτλος δεν δίνει ΚΥΡΟΣ ,αλλά η ΠΑΙΔΕΙΑ που απλόχερα μοιράζεις!! Με τα νέα παιδιά ΣΥΖΗΤΑΣ δεν δείχνεις την Δότη ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΟΥ!!! Τα τελευταία χρόνια γνώρισα αρκετούς νεαρούς ειδικευόμενους! Αν με ρωτούσατε ποιος ήταν ο καλύτερος θα δυσκολευόμουν να σας απαντήσω!

Μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΝΕΑ γενιά  γιατρών!! Γνώσεις ,παιδεία ,ήθος !! Το αναγνώρισε και το δήλωσε για την ποιότητα των ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ μέχρι και η ΒΡΕΤΤΑΝΙΔΑ πρωθυπουργός κ.Μέι! Για τα παιδιά μας μίλησε κ. ΔΙΟΙΚΗΤΑ!! Για το κύρος σας που λέτε ότι θίχθηκε μίλησε τέτοιο ΑΝΑΣΤΗΜΑ?

Τα προβλήματα των Νοσοκομείων είναι αλλά πιο σοβαρά!!!ΑΛΛΑ απασχολούν και οφείλετε να λύσετε προς όφελος του λαού μας!! Π.χ.έχετε αρκετό καιρό ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ!! Αλήθεια θα ήθελα να ξέρω ,εντοπίσατε ούτως ώστε να καλέσετε σε ΑΠΟΛΟΓΙΑ κανέναν από αρκετούς που φοράνε την ΛΕΥΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ , αλλά έχουν μεταβληθεί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΔΙΟΔΙΩΝ? Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ? Πάντως ειδικευόμενοι δεν είναι! Εάν ΝΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! ΕΑΝ ΟΧΙ? Όλος ο κόσμος γνωρίζει τι γίνεται! ΕΑΝ ΟΧΙ αυτό δεν θίγει το ΚΥΡΟΣ ΣΑΣ? Τι λέτε επ’ αυτού?

Στην ειδικευόμενη που είναι ανυπεράσπιστη ασκείτε ΕΞΟΥΣΙΑ! Ακούστε κ. ΔΙΟΙΚΗΤΑ! Τα νέα παιδιά ΔΕΝ σας έχουν ανάγκη ούτε Εσάς ούτε Κανέναν Άλλον! Ειναι τόσο καταρτισμένα ,τόσο διαβασμένα ,που το μέλλον τους διαγράφεται ΛΑΜΠΡΟ! Περιζήτητοι είναι ΕΞΩ! Όπου εκεί, εκτός από ΛΑΜΠΡΗ ΚΑΡΙΕΡΑ θα γνωρίσουν και πως ασκείται παιδευτικά η ΕΞΟΥΣΙΑ!

Και κάτι άλλο! ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ οι συνάδελφοί σας στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!! Με ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ από Ανεξάρτητες Αρχές κ. ΔΙΟΙΚΗΤΑ!! Στην Γαλλία ουδείς διανοείται να καταλάβει θέση αντίστοιχη της δικής σας χωρίς να είναι απόφοιτος της περίφημης σχολής Ε.Ν.Α! Η ναυαρχίδα της Γαλλικής Δημόσιας Διοίκησης! Έτσι αποκτάται το ΚΥΡΟΣ!

Δεν έχω τίποτα μαζί σας προσωπικό! Άλλοίμονο! Ούτε καν ,κατ όψιν δεν σας ξέρω! Μπορεί να είσθε εξαίρετος!! Είμαι στην ηλικία των 67 (εξήντα επτά) ετών! Σε λίγους μήνες συνταξιοδοτούμαι! Αυτό μου δίδει την ικανότητα να έχω μια εμπειρία ώστε καλόπιστα να σας πω: ΕΙΣΤΕ ΛΑΘΟΣ!

ΛΑΘΟΣ μεγάλο εκ μέρους σας η αντιμετώπιση του θέματος! Γιατί πάνω από όλα στην ηλικία που βρίσκομαι λειτουργώ ως πατέρας! Και δεν θέλω να βλέπω συνέχεια νέα παιδιά να παίρνουν των ομματιων τους και να φεύγουν! Μια από τις αιτίες είναι και οι ΑΛΑΖΟΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ! Καλή επιτυχία στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων στο Νοσοκομείο σας! Σας το εύχομαι ειλικρινά!!!

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν