Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στην ΟΕΝΓΕ για την επιχορήγηση συνδικαλιστών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επιχορήγηση του ΠΑΜΕ μέσω συγκεκριμένου προσώπου, την ιδιότητα του οποίου βεβαιώνουν ότι αγνοούν, καταγγέλλουν από την παράταξη ΜΕΤΩΠΟ της ΟΕΝΓΕ (που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ)... Από την άλλη πλευρά, η νέ πρόεδρος θεωρεί ότι πρέπει να στηρίζονται οικονομικά όσοι επιτελούν δυναμικά το έργο του συνδικαλιστή που μάχεται για τα δικαιώματα των συναδέλφων του. Και ο ...εμφύλιος καλά κρατεί!

Διαβάστε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση από το ΜΕΤΩΠΟ της ΟΕΝΓΕ:

Η ΟΕΝΓΕ επιχορηγεί επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ!

Στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας η  νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κυρία Ρέτζιου εισηγήθηκε την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ από το ταμείο της ΟΕΝΓΕ.

Επισημάναμε αμέσως πως κάτι τέτοιο αποτελεί πρωτοφανή πρακτική, η οποία στερείται νομιμοποιητικού ερείσματος. Δηλώσαμε πως θεωρούμε απαράδεκτο η εισφορά των συναδέλφων μας να κατευθύνεται ως οικονομική ενίσχυση σε πολιτικά κόμματα, παρατάξεις ή συνδικαλιστικούς βραχίονες κομμάτων, παραβιάζοντας το καταστατικό της ΟΕΝΓΕ και τη βούληση των μελών μας.

Οι απαντήσεις που λάβαμε κατά την διάρκεια της  συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας δεν ήταν καθόλου πειστικές, επιστρατεύοντας ως επιχείρημα το «ηθικό ανάστημα» και την «αγωνιστικότητα» του ΠΑΜΕ.

Επανήλθαμε, απευθύνοντας έκκληση να πάψουν να διαχειρίζονται ως λάφυρο το ταμείο της ΟΕΝΓΕ. Εντούτοις η πρόεδρος αγνόησε την έκκλησή μας και έδωσε εντολή στο λογιστήριο να εκταμιεύσει το ποσό και να το κατευθύνει σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Έκπληκτοι γι αυτή την επιμονή, ζητήσαμε να μας δοθεί το τραπεζικό παραστατικό της εκταμίευσης.

Διαπιστώσαμε κατάπληκτοι πως τα χρήματα της ΟΕΝΓΕ δεν κατευθύνθηκαν ούτε στο ΠΑΜΕ, ούτε στα «αγωνιστικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ».

Ως αποδέκτες των χρημάτων φαίνονται στο παραστατικό ο ΓΜ, επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ και ο ΧΤ, την ιδιότητα του οποίου αγνοούμε.

Επειδή από πλευράς μας δεν πρόκειται να ανεχτούμε πρακτικές αδιανόητες για τα δεδομένα της ΟΕΝΓΕ, γι αυτό καλούμε δημοσίως την πρόεδρο να επιστρέψει άμεσα τα χρήματα στο ταμείο της Ομοσπονδίας.

Τα μέλη του ΜΕΤΩΠΟΥ στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ

Βαρνάβας Δημήτρης

Γιαννάκενας Κώστας

Κατσιγιαννόπουλος Κώστας

Καφετζάκης Αλέξανδρος

Λιβαδάς Κώστας

Μπαντής Θανάσης

Νικολόπουλος Τάκης