Συνεχείς οι αποκαλύψεις για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ήταν ιατρικό λάθος, έφταιγε το φάρμακο που δίνεται κατά την ανάνηψη ή όλα οφείλονται στην "κακή στιγμή" και ιδιαιτερότητα στον οργανισμό του άτυχου παιδιού; Όπως και να έχει, τα ερωτήματα ...πνίγουν την ελληνική και δη την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης με την είδηση ότι η αναισθησιολόγος είναι πρώτη εξαδέλφη του κ. Πολάκη να μην βοηθάει καθόλου...

Τα δεδομένα για τα αίτια θανάτου της 4χρονης Μελίνας έχουν μέχρι στιγμής ως εξής:

-Η αναισθησιολόγος που επιλήφθηκε του περιστατικού της Μελίνας είναι πρώτη εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

-Έχει υπάρξει κι άλλο περιστατικό με κλοπή ναρκωτικών το περασμένο καλοκαίρι με πρωταγωνίστρια την ίδια γιατρό για το οποίο εκκρεμεί η απόφαση της αρμόδιας 7ης ΥΠΕ.

-Στην σημερινή εκπομπή της Τατιάννας Στεφανίδου στο «Ε» μίλησε επωνύμως μία κυρία που χειρουργήθηκε στο ίδιο νοσοκομείο και είχε πρόβλημα αναπνοής κατά την ανάνηψη. Η άποψή της είναι ότι το ίδιο που συνέβη σε εκείνη και το ξεπέρασε, συνέβη και στο άτυχο παιδί.

-Ο εκτελών προσωρινά χρέη διοικητού, Γ. Χαλκιαδάκης, καθηγητής χειρουργικής και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του «Βενιζέλειο», τονίζει ότι διέταξε αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός με το 4χρονο κοριτσάκι, προκαταρκτική εξέταση -όπως προβλέπεται από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα- και στην συνέχεια, εφόσον υπάρξουν ενδείξεις για παρατυπίες, θα διατάξει και ΕΔΕ.

-Στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» υπάρχει σήμερα ρεπορτάζ που αναφέρει ότι το φάρμακο της ανάνηψης που χρησιμοποιήθηκε στην 4χρονη, έχει δημιουργήσει κι άλλα περιστατικά με θάνατο και παραλίγο θάνατο στην Κρήτη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η γιατρός στην εφημερίδα «Πατρίς» αναφέρει ότι «κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουμε το παιδί. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε». Η αναισθησιολόγος μιλάει αποκλειστικά στην εφημερίδα και την δημοσιογράφο Άννα Κωνσταντουλάκη για όσα συνέβησαν το μοιραίο πρωινό στο «Βενιζέλειο» και αναφέρεται και στην πειθαρχική δίωξη που εκκρεμεί σε βάρος της αναφορικά με υπόθεση αφαίρεσης πεθιδίνης από το ΠΑΓΝΗ αλλά και για την συγγενική σχέση που έχει με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας λέγοντας χαρακτηριστικό: «Είναι άδικο να κατηγορείς με τόση ευκολία κάποιον που δεν έφταιξε επειδή είναι συγγενής μ’ έναν υπουργό».

Τονίζει ότι «έγινε κανονικά το χειρουργείο της Μελίνας, χωρίς πρόβλημα. Ακολουθήσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όλα τα πρωτόκολλα. Το παιδί ξύπνησε, ανέπνευσε πολύ καλά και την ώρα που φωνάξαμε τον μεταφορέα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν αναπνέει σωστά. Βάζω τα ακουστικά και την ακούω να κάνει ένα τρομερό βροχόσπασμα. Πέφτει απότομα η πίεσή της από το 13 στο 7 και αρχίζει να έχει βραδυκαρδία. Εκείνη την ώρα ήμασταν στο χώρο μια ακόμη αναισθησιολόγος και 2 χειρουργοί. Αρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω βοήθεια. Τη διασωληνώσαμε και της δώσαμε αδρεναλίνη. Επανήλθε αμέσως. Αποφάσισα ότι δεν πρέπει να την ξυπνήσω αλλά και ότι χρειάζεται μεταφορά στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Γύρω στις 10 το πρωί επικοινώνησα με την εφημερεύουσα της ΜΕΘ του νοσοκομείου και μου είπε ότι δεν είχε εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο κρεβάτι και να την κρατήσουμε κοιμισμένη για μια ώρα μέχρι να την μεταφέρουμε στο ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο, μετά από περίπου μισή ώρα- τρία τέταρτα ξανάκανε το ίδιο επεισόδιο. Βροχόσπασμα. Αμέσως έτρεξαν νεογνολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, ΩΡΛ, 15 άτομα από πάνω της μέχρι να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να τη σώσουμε. Σας το λέω με μεγάλο πόνο, γιατί έχω 2 παιδιά και ξέρω τι σημαίνει να χάνεις το παιδί σου. Πηγαίνω σπίτι, κοιτάζω την 3χρονη κόρη μου και κλαίω γιατί μου θυμίζει τη Μελίνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν