Συνάντηση Τσίπρα με το Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΚΕΘΕΑ
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) υποδέχθηκαν σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας και ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε με σκοπό την ενημέρωση του κόμματος για τις τελευταίες εξελίξεις με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία επιβάλλει διορισμένο Δ.Σ. από την κυβέρνηση, σε αντικατάσταση του άμισθου και αιρετού, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Μετά την λήξη της συνάντησης ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε:

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σκοπό να ιδιωτικοποιήσει κάθε δημόσιο οργανισμό που παράγει κέρδη, κρατικοποιεί το ΚΕΘΕΑ, που εδώ και 36 χρόνια παράγει κοινωνικό έργο. Στη πραγματικότητα, θέλουν να τελειώσουν με οτιδήποτε δε μπορούν να ελέγξουν.

Μόνο που το ΚΕΘΕΑ δεν είναι γραφειοκρατικός οργανισμός για να διορίζουν έμμισθους γραφειοκράτες να τον διοικούν, αλλά ζωντανό κύτταρο δράσης μέσα στη κοινωνία. Με βαθιές ρίζες και με προσφορά -όχι σε αριθμούς- αλλά σε ανθρώπινες ζωές.

Η σπουδή τους να το τελειώσουν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου φανερώνει τις προθέσεις τους και τους εκθέτει ακόμη περισσότερο», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.