Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν από την ΠΟΕΔΗΝ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), από τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, τον οποίο επισκέφθηκαν στο γραφείο του στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι συνδικαλιστές είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, «εμποδίστηκαν από αστυνομικούς» και παράλληλα τους «ζητήθηκε να εξετασθεί το περιεχόμενο του πανό προκειμένου να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία να εισέλθει στο κτίριο».

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να επιβάλει «ομερτά» στη δημόσια Υγεία, «επιχειρώντας να φιμώσει τους εργαζόμενους που ασκούν κριτική». Δηλώνει δε ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με το «καραβάνι της Υγείας», με επόμενο σταθμό τη Λάρισα την 1η Φεβρουαρίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι για το 2017 οι δημόσιες δαπάνες υγείας «είναι μειωμένες κατά 200 εκατ. ευρώ, η επιχορήγηση στα νοσοκομεία παραμένει στα επίπεδα του 2016, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ». Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού, χειρουργικού υλικού, αναλωσίμων, φαρμάκων και για ασυντήρητο ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν