Συνάντηση ΠΦΣ με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας – Τι ειπώθηκε

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Ένωση Ασθενών Ελλάδας
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είχαν συνάντηση εργασίας την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα κύρια ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο και η ανάγκη άμεσης παρέμβασης για τον τερματισμό της ταλαιπωρίας χρονίων πασχόντων στα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στον ορισμό τακτικών συναντήσεων και στην ενίσχυση της συνεργασίας τους, για την επεξεργασία προτάσεων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης. Επίσης επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη κοινών παρεμβάσεων για την προαγωγή της πρόληψης και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα δημόσιας υγείας.

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε ότι «το Φαρμακείο εκσυγχρονίζεται και εξελίσσεται προς όφελος των ασθενών στους οποίους θα συνεχίσουμε να παρέχουμε αποτελεσματικές υπηρεσίες στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας». Στη συνάντηση συμμετείχε εκτός του Πρόεδρου του Π.Φ.Σ. και ο Αντιπρόεδρος Θανάσης Παπαθανάσης.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον Δημήτρη Συκιώτη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Διαβήτη, τον Δημήτρη Κοντοπίδη, Επίτιμο Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση, τη Βάσω Μαράκα, Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, τη Μαίρη Χήναρη, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών και τον Νίκο Δέδε, Πρόεδρο του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν