Συνάντηση κορυφής της Φαρμακοβιομηχανίας με την ηγεσία του ΥΥΚΑ για το clawback

Χωρίς φάρμακα κινδυνεύουν να μείνουν τα νοσοκομεία μετά την ψήφιση της διάταξης για το νοσοκομειακό clawback. Σήμερα το απόγευμα μάλιστα πραγματοποιείται εκτάκτως συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με αντιπροσωπεία των φαρμακευτικών επιχειρήσεων για να συζητηθεί το θέμα και να προλάβουμε τα χειρότερα... 

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τόσο ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, όσο και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας έχουν θέσει θέμα για την ανισότητα στην κατανομή των βαρών μεταξύ των νοσοκομείων και των εταιριών, καθώς πλέον τα νοσοκομεία δεν είναι απαραίτητο να ισοσκελίζουν τους προϋπολογισμούς τους ενώ οι ίδιοι θα κληθούν να πληρώσουν το ...μάρμαρο.

Οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας, πολυεθνικών και εγχώριας, θα θέσουν θέμα εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν και ελέγχουν τον όγκο της κατανάλωσης, αλλά και το κόστος της, με σκοπό να υπάρξει συγκράτηση της δαπάνης, και να μην κληθούν οι ίδιοι να πληρώσουν την υπέρβαση από τον προϋπολογισμό όπως προβλέπει το clawback.

Αναμένεται μάλιστα να τεθεί θέμα οδηγιών στην συνταγογράφηση στα νοσοκομεία, διερεύνηση από τις διοικήσεις των νοσοκομείων των φθηνότερων θεραπειών, και άλλα μέτρα προς την ίδια κατεύθυνση.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends