Συναγερμός στο Νοσοκομείο Βόλου από κρούσμα ενεργούς φυματίωσης

  • Γιάννα Σουλάκη
φυματίωση
Σε συναγερμό βρίσκεται από χθες το βράδυ το Νοσοκομείο του Βόλου, μετά από εργαστηριακή διαπίστωση κρούσματος με ενεργή φυματίωση (μεταδοτικού τύπου).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πληροφορίες, ένας νεαρός Αφγανός προσήλθε χθες το βράδυ στα επείγοντα με πυρετό και προβλήματα στο αναπνευστικό. Αμέσως οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αντιληφθήκαν ότι επρόκειτο περί φυματίωσης, ενώ μετά από τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός πάσχει από ενεργή, δηλαδή μεταδοτικού τύπου, φυματίωση.

Αυτή την ώρα νοσηλεύεται σε καραντίνα στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, όπου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που κρίνονται απαραίτητα γι’ αυτές τις περιπτώσεις, ενώ σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίο Δραμητινό, ο αλλοδαπός ασθενής θα διακομιστεί –ίσως και σήμερα- στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Είχε νοσηλευθεί και παλιά με φυματίωση στο «Σωτηρία»

Να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ, ο νεαρής ηλικίας άντρας ενημέρωσε το προσωπικό του Νοσοκομείου ότι είχε μεταβεί στο Βόλο με τρένο από την Λάρισα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, τηρώντας τη διαδικασία, ενημέρωσε την υγειονομική Υπηρεσία, ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στους επιβάτες του τρένου, καθώς όταν η νόσος είναι ενεργή, θεωρείται εξαιρετικά μεταδοτική.

Να σημειωθεί ότι ο νεαρός Αφγανός είχε νοσηλευτεί και κατά το παρελθόν στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία».

Πηγή: www.thenewspaper.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν