Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε γιατρό

  • Iatropedia
γιατρό
Το να βρείτε και να επιλέξετε έναν νέο γιατρό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Το να ζητήσετε συστάσεις από φίλους και συναδέλφους είναι μία καλή αρχή. Ωστόσο είναι σημαντικό ο γιατρός που θα επιλέξετε να είναι κατάλληλος για εσάς προσωπικά και να καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.

Θέλετε έναν γιατρό με τον οποίο θα αισθάνεστε άνετα να συζητήσετε τα πάντα και ο οποίος θα κατανοεί πλήρως τις ιδιαίτερες ανάγκες της υγείας σας. Παράλληλα θα πρέπει αφενός να αισθάνεστε εμπιστοσύνη ως προς τις ικανότητες του αλλά και να σας βολεύει η επίσκεψη στο ιατρείο του.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε ώστε να επιλέξετε τον ιδανικό γιατρό για εσάς, όποια ειδικότητα και αν σας ενδιαφέρει.

Βιογραφικό

Τι σπουδές έχει κάνει ο γιατρός και τι εξειδίκευση έχει; Έχει συμμετοχές σε συνέδρια; Είναι μέλος συλλόγων; Παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ιατρική; Τι εμπειρία έχει; Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες για τον κάθε γιατρό στο instadoctor.gr και δεν χρειάζεται να κάνετε κάποιο ραντεβού με το γιατρό ή να τον ρωτήσετε τηλεφωνικά για να τα μάθετε.

Συγκεκριμένες ανάγκες

Είναι καλό να επιλέξετε έναν γιατρό που καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες της υγείας σας. Αν έχετε κάποιο συγκεκριμένο θέμα υγείας που παρακολουθείτε τότε ίσως θέλετε ο γιατρός που θα επιλέξετε να καλύπτει τη συγκεκριμένη υπηρεσία ή να έχει τη συγκεκριμένη εξειδίκευση και εμπειρία σε παρόμοια περιστατικά. Το instadoctor.gr και πάλι μπορεί να σας βοηθήσει αφού μέσα από τα φίλτρα και την αναζήτησή μπορείτε από πριν να ξέρετε αν ο γιατρός καλύπτει αυτές τις ανάγκες.

Περιοχή

Είναι πολύ βασικό το ιατρείο του γιατρού σας να βρίσκεται σε κάποια περιοχή που σας βολεύει ως προς την απόσταση και τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιείτε. Αν μετακινείστε με τα πόδια, το να βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι σας ο γιατρό σας είναι προτεραιότητα. Αν μετακινείστε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ίσως θέλετε να επιλέξετε ένα ιατρείο κοντά σε κάποιο σταθμό που σας βολεύει. Αν πάλι μετακινείστε με αυτοκίνητο, ίσως είναι για εσάς σημαντικό να υπάρχει χώρος για να παρκάρετε κοντά στο ιατρείο.

Υπηρεσίες ιατρείου

Καλό είναι να σας βολεύουν και κάποια πράγματα ως προς τη λειτουργία του ιατρείου. Σας βολεύουν τα ωράρια του ιατρείου; Τι αναμονή για ραντεβού έχει συνήθως; Είναι άνετη η αίθουσα αναμονής; Μπορεί ο γιατρός να σας δει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης; Είναι φιλικό το προσωπικό του ιατρείου;

Ασφαλιστικό ταμείο

Το ασφαλιστικό σας ταμείο είναι συμβεβλημένο με κάποιους ιδιώτες γιατρούς. Ένας καλός τρόπος να περιορίσετε τις επιλογές σας είναι να επιλέξετε για αρχή γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με το ταμείο σας ώστε να γλιτώσετε περαιτέρω κόστη. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να μάθετε ποιοι γιατροί είναι συμβεβλημένοι με το ασφαλιστικό σας ταμείο και να δείτε ποιοι βρίσκονται κοντά σας. Ένας πιο εύκολος τρόπος για να το κάνετε είναι να κάνετε αναζήτησή στο instadoctor.gr για την ειδικότητα και την περιοχή που σας ενδιαφέρει και έπειτα στα φίλτρα να επιλέξετε μόνο τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με το συγκεκριμένο ασφαλιστικό ταμείο.

Νοσοκομεία που συνεργάζεται

Με ποια νοσοκομεία συνεργάζεται ο γιατρός σας; Θέλετε να νοσηλευτείτε σε αυτό το νοσοκομείο/μαιευτήριο αν χρειαστεί; Καλύπτει η ασφάλεια σας τη νοσηλεία σε αυτά τα νοσοκομεία;

Προσωπική επαφή

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσετε και προσωπικά το γιατρό σας καθώς έτσι θα δείτε τη “χημεία” σας και το κατά πόσο έχετε μία καλή επικοινωνία και σας εκπέμπει εμπιστοσύνη.

Στο instadoctor.gr θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που θέλετε να ξέρετε για κάθε γιατρό πριν τον επισκεφθείτε και πριν αποφασίσετε αν θα τον επιλέξετε, όπως εκπαίδευση και εμπειρία, ασφαλιστικά ταμεία, κόστος ραντεβού, ειδικές υπηρεσίες. Επιλέξτε τον ιδανικό γιατρό ανάμεσα σε ειδικότητες όπως: