Σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ιατρικός τουρισμός
Δράσεις που θα αναδείξουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της Αθήνας στον ιατρικό τουρισμό δρομολογούν από κοινού ο Δήμος Αθηναίων και το cluster ιατρικού τουρισμού «Athena Health Tourism».

Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, με τους εκπροσώπους του cluster, στο οποίο συμμετέχουν μεσαίοι και μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Ο συνεργατικός σχηματισμός «Athena Health Tourism» φιλοδοξεί να δραστηριοποιηθεί σε πέντε κλάδους που αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αθήνα: Τον οδοντιατρικό, τον οφθαλμολογικό, την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, την κοσμητική χειρουργική και επεμβατική δερματολογία, καθώς και τα διαγνωστικά κέντρα.

Τα οφέλη για την Αθήνα και την τοπική οικονομία θα είναι σημαντικά, αφού η εκτιμώμενη μέση ιατρική δαπάνη ανά επισκέπτη εκτιμάται στα 3.000 ευρώ, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, Αλέξης Γαληνός.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε τα ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα της σύμπραξης του δήμου με την AEGEAN και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την ανάπτυξη του τουρισμού. «Οδήγησε στο ρεκόρ των 5 εκατομμυρίων επισκεπτών κατά την περσινή χρονιά. Αντίστοιχα και στον τομέα του ιατρικού τουρισμού διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα ισχυρό ενδιαφέρον για επένδυση ιδιωτικών πόρων, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να χτιστεί ένα υψηλής ποιότητας και ανταγωνιστικό προϊόν» σημείωσε.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν