Σύλλογος ΚΕΦΙ Αθηνών: Ημερίδα για τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα στις 20 Σεπτεμβρίου

  • Ρούλα Τσουλέα
ημερίδα
Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν οι εξελίξεις στη λευχαιμία, το λέμφωμα, το πολλαπλούν μυέλωμα και άλλες νόσους.

Επιστημονική ημερίδα για τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών ΚΕΦΙ Αθηνών.

Τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα αποτελούν το 10% των νεοπλασιών. Μπορεί να εκδηλωθούν σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, αλλά οι θεραπείες τους εξελίσσονται συνεχώς και πλέον δίνουν τη δυνατότητα εξατομικευμένης προσέγγισης.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 το απόγευμα. Θα προεδρεύσει η κυρία Ελισσάβετ Γρουζή, MD, PhD, αιματολόγος, συντονίστρια διευθύντρια Ν.Υ. Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, πρόεδρος του Ιδρύματος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι εξής:

  • Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αιματολόγος, καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ
  • Παναγιώτης Τσιριγώτης, αιματολόγος, καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ
  • ΣωσάνναΔελήμπαση, διευθύντρια Αιματολογικού στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης του Πολλαπλού Μυελώματος
  • Παναγιώτα Γιαννούλια, αιματολόγος, επιμελήτρια Α’ στην Αιματολογική Κλινική και Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας
  • Κώστας Αθανασάκης, επίκουρος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας & Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Τα θέματα

Η ημερίδα διεξάγεται με στόχο να ενημερωθεί το κοινό για τις σημαντικές εξελίξεις στις μεθόδους πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης των κακοηθών αιματολογικών νοσημάτων.  Τα θέματα που θα αναπτυχθούν συμπεριλαμβάνουν ενδεικτικά τα εξής:

  • Λευχαιμία: Συμπτώματα, διάγνωση, θεραπευτικές επιλογές, επανένταξη
  • Δεδομένα κλινικής πρακτικής στη χορήγηση CAR-T Λεμφοκυττάρων
  • Πολλαπλό μυέλωμα: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται
  • Λεμφώματα: Θεραπευτική αντιμετώπιση στην εποχή των στοχευμένων θεραπειών
  • Κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές επιπτώσεις για τον ασθενή και την οικογένειά του

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης» με συντονίστρια την κυρία Μαίρη Βαφειάδου, πρώην συντονίστρια διευθύντρια του Τμήματος Αναισθησιολογίας του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Αττικής. Θέμα της συζήτησης θα είναι οι ανάγκες  των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες.

Χώρος διεξαγωγής και πληροφορίες

Η ημερίδα θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ. Η διεύθυνση είναι Βασ.  Σοφίας 127, στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Ώρες διεξαγωγής: 18:00 – 20:30.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους παρευρισκόμενους το επιθυμούν.

Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες του φορέα στο διαδίκτυο και στο Facebook. Μπορούν επίσης να αποστείλουν e-mail στο info@anticancerath.gr ή να επικοινωνήσουν  τηλεφωνικά στο 210-6468 222.