Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ: Εκδήλωση «Τα παιδιά είναι η “Ελπίδα” για το μέλλον»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την πρώτη του εκδήλωση για το 2018 διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» στο Θέατρο του Κολλεγίου. Η εκδήλωση με τίτλο «Τα παιδιά είναι η “Ελπίδα” για το μέλλον» περιλάμβανε συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την College Symphony Orchestra και τη Χορωδία Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού.

Την εκδήλωση άνοιξαν με ομιλία τους ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Νίκος Τσαβλίρης και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Ο κύριος Τσαβλίρης καλωσόρισε το κοινό και τους συντελεστές εκ μέρους του Κολλεγίου και μίλησε για τη σημασία της εκδήλωσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Ήταν μια εκδήλωση πολύπλευρα σημαντική. Σημαντική γιατί είναι εκδήλωση του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και σημαντική επίσης για ένα ιδιαίτερο μήνυμα το οποίο εκπέμπει. Το αγκάλιασμα της τέχνης και της κοινωνικής ευποιίας…».

Στη συνέχεια η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε εκ μέρους των διοργανωτών και ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές και το κοινό που κατέκλυσε με ενθουσιασμό το Θέατρο του Κολλεγίου. Επίσης μίλησε με συγκίνηση για τους μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση και για το μήνυμα που στέλνουν στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ…

Επισήμανε η κ. Βαρδινογιάννη:

bardinogiannh

«Το Κολλέγιο και ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ, εκτός από τη στενή τους μακροχρόνια συνεργασία, έχουν κοινές αξίες και αρχές με επίκεντρο την  προσφορά στον συνάνθρωπο και στην πατρίδα και με όχημα την ψυχική και σωματική υγεία, την παιδεία και την καλλιέργεια,  τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανη για όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στη συναυλία και για όσους βρίσκονται στις θέσεις θεατών, καθώς και  για τους μαθητές από όλα τα μέρη της Ελλάδος, που αγωνίζονται για άλλα παιδιά, που υπηρετούν τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη και που έχουν οράματα για έναν καλύτερο κόσμο.

Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας. Η σημερινή συναυλία, με την μοναδική σύμπραξη μικρών και μεγάλων, ταλαντούχων παιδιών και καταξιωμένων μουσικών, της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, της College Symphony Orchestra και της Χορωδίας του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, με τις όμορφες μελωδίες και τις αγγελικές φωνές των μαθητών, ενώνει τις καρδιές μας και στέλνει το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα συμπαράστασης στα παιδιά που μάχονται για την ζωή τους».

Παρέστησαν:

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο Πρέσβης των ΗΠΑ κύριος Geoffrey Pyatt και η σύζυγός του κυρία Μary Pyatt, ο Πρέσβης της Φινλανδίας κύριος Juha Pyykkö και η σύζυγός του κυρία Riitta Laakso,  o President του Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού κύριος Richard Jackson και η σύζυγός του κυρία Eia Jackson,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, κύριος Νίκος Τσαβλίρης και  τα μέλη του Δ.Σ., ο κύριος Αλέξιος Πιλάβιος, ο κύριος Απόστολος Δοξιάδης, ο κύριος Δαμιανός Αμπακούμκιν, η κυρία Ήρα Βαλσαμάκη – Ράλλη και πολλοί άλλοι.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΙΔΑΣ παρέστησαν η Γενική Γραμματέας, κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα, η κυρία Ρίτα Μωραϊτάκη, η κυρία Ντόρα Δημοπούλου και η κυρία Κέττυ Φιλιππίδου.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσιάστηκαν έργα Sibelius, Bizet, Respighi, Beethoven, Jenkins, Branduardi και Gummerson.

Τη μουσική διδασκαλία της χορωδίας είχαν αναλάβει οι : Βησσαρία Βέλλιου, Μαρία Κομισοπούλου,  Λίλλυ Κότσιρα, Νικολάι Μανωλικάκης, Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ, Στέφανος Τσοκάκης.

Τη μουσική διεύθυνση της College Symphony Orchestra είχε ο Δημήτρης Παπαγιαννάκις.

Τη μουσική διεύθυνση της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ είχε ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος έκανε η κυρία Μαρία Κοπανά, Προϊσταμένη του Τμήματος Παραγωγής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής της ΕΛΠΙΔΑΣ ήταν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου κυρία Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού.

Ευχαριστίες

Ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ ευχαριστεί θερμά την ΕΡΤ και το Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού για την προσφορά τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, καθώς και τους: BLACK & DECKER, EFA VENTURES, WIND, DIVINE TASTE OF GREECE, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ (LASERVISION), για την υποστήριξη τους στην εκδήλωση.