Σύλλογος Ατόμων με Σ.Δ. Πειραιά και Νήσων: Σακχαρώδης Διαβήτης και ενημέρωση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Σύλλογος Ατόμων με Σ.Δ. Πειραιά και Νήσων οργάνωσε και πραγματοποίησε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη με τίτλο: «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στο κατώφλι του 2018».

Πλήθος κόσμου, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του και κατέκλυσαν για μια ακόμα φορά τον υπέροχο χώρο του ‘’Vammos’’ Restaurant – Bar, σε μια όμορφη ενημερωτική εκδήλωση, που πέτυχε απόλυτα τους στόχους της.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν έγκριτοι επιστήμονες, οι οποίοι με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και μέσα από διαδραστική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, ανέλυσαν σφαιρικά τα θέματα Σ.Δ. και τα προβλήματα της καθημερινότητας του και έδωσαν το στίγμα των εξελίξεων και των νεότερων δεδομένων στη θεραπευτική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του.

Δήμαρχος

Tον Δήμαρχο Πειραιά κο Γιάννη Μώραλη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κος Νικόλαος Καρβουνάς, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, και μαζί με τις ευχές του για τη νέα χρονιά, εξήρε το έργο του Συλλόγου και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου στις δράσεις και το έργο του Συλλόγου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κος Γεράσιμος Γιαννιώτης, Υποδιοικητής του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ Πειραιά, καθώς και ο κος Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών.

Στη συνέχεια έγινε απονομή του ύψιστου βραβείου, που έχει θεσπίσει το Δ.Σ. του Συλλόγου, του βραβείου “Κατερίνα Κουλουρίδου” στον κ. Σταύρο Μπούσμπουλα, Παθολόγο – Διαβητολόγο, Διευθυντή ΕΣΥ Γ’ Παθολογικού τμήματος και Υπεύθυνο Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας για την πολυετή προσφορά του στην επιστήμη και στους ανθρώπους με Σ.Δ. καθώς και για την άοκνη και αδιάλειπτη στήριξη του στο έργο και τις δράσεις του Συλλόγου.

Μετά το πέρας της βράβευσης, ο λόγος δόθηκε στους προσκεκλημένους επιστήμονες. Συγκεκριμένα, ομιλίες παρέθεσαν οι κκ. Δρ. Α. Μελιδώνης: Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής – Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν »ΤΖΑΝΕΙΟ» Πειραιά, Δρ. Αθ. Παπαζαφειροπούλου: Παθολόγος-Διαβητολόγος Msc PhO, Επιμελήτρια Β’, Α’ Παθολογική Κλινική – Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν »ΤΖΑΝΕΙΟ» Πειραιά, Δρ Σταύρος Μπούσμπουλας: Παθολόγος  – Διαβητολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ Γ’ Παθολογικού Τμήματος και Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν.’’Αγιος Παντελεήμων’’ Νίκαιας, Δρ. Στέλλα Ηρακλεινού: Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ’ Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν Πειραιά »ΤΖΑΝΕΙΟ», Πόπη Φακατσέλη: Διατροφολόγος – Διαιτολόγος Γ.Ν Πειραιά »ΤΖΑΝΕΙΟ» – Διαβητολογικό Κέντρο, Δρ. Ασημίνα Γανωτοπούλου: Ειδική Παθολόγος με μετεκπαίδευση στο Σ.Δ. Επιστημονική Συνεργάτης Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. »ΤΖΑΝΕΙΟ» Πειραιά.

Συζητήσεις

Σε ένα όμορφο κλίμα, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας τους με το Διαβήτη και να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις που προγραμματίζει ο Σύλλογος για τη νέα χρονιά. Στη συνέχεια, τα μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μεσημεριανό τους γεύμα στον φιλόξενο και πανέμορφο χώρο του V’ Ammos.

Η εκδήλωση είχε την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών: Abbott Laboratories, Γιώτης, Φαρμασέρβ Lilly, Medtronic, Menarini Diagnostics, MSD και NN Group.

Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχε και συνέβαλε και η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου, η κα Γ. Γεμιστού, δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη. Με αφορμή το κοινό μας σημείο, το Διαβήτη μας, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, να ενημερωθούμε για θέματα που αφορούν το Διαβήτη μας και την αποτελεσματική διαχείριση του, από τους έγκριτους επιστήμονες, να ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς και να θέσουμε νέους στόχους για την καινούργια χρονιά με εφόδια τις πολύτιμες γνώσεις που μας προσέφεραν οι εκλεκτοί γιατροί μας. Στόχους που έχουν στο επίκεντρο τους μια ζωή με ποιότητα, και υγεία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκλεκτούς επιστήμονες που πλαισίωσαν την εκδήλωση μας, όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της καθώς και τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που με τη δυναμική παρουσία τους έκαναν την εκδήλωση μοναδική και ξεχωριστή».

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν