Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στους 38 οι νεκροί – Δύσκολη η αναγνώριση των σορών

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
σύγκρουση τρένων Τέμπη
Πάνε κι άλλοι ιατροδικαστές για να συνδράμουν στο έργο της αναγνώρισης των σορών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα θύματα από την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη έφτασαν τα 38 άτομα.

Πάνω από 80 είναι οι τραυματίες. Οι περισσότεροι εξ αυτών που είναι στα νοσοκομεία φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά υπάρχουν κάποιοι λίγοι που είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας σπεύδουν περισσότεροι ιατροδικαστές, για να συνδράμουν στο έργο της αναγνώρισης των σορών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες σοροί είναι διαμελισμένες και παραμορφωμένες.

Τις επιχειρήσεις στα νοσοκομεία της Λάρισας συντονίζει ο γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Η όλη διαδικασία είναι πραγματικά τραγική, όπως περιέγραψε σε δηλώσεις του και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης:

Θ. Πλεύρης: Η περίθαλψη των τραυματιών και η στήριξη όσων έχασαν τους ανθρώπους τους

Η περίθαλψη όσων έχουν τραυματιστεί και η στήριξη όσων έχασαν τους ανθρώπους τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι αυτό που προέχει αυτή την ώρα για το υπουργείο Υγείας, όπως φάνηκε και από τις πρώτες δηλώσεις του υπουργού Υγειάς Θάνου Πλεύρη έξω από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Συντετριμμένος ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για τραγωδία επισημαίνοντας πως «οι τραυματίες στα νοσοκομεία βρίσκονται σε καλά χέρια. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι σε καλή κατάσταση. Εχουμε 32 νεκρούς. Είμαστε δίπλα στους συγγενείς».

Όπως ενημέρωσε, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης για τους τραυματίες και η ταυτοποίηση των νεκρών.

«Διαθέτουμε ψυχολόγους να στηρίξουμε τους συγγενείς. Είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς. Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται η αναγνώριση, παρά τις δυσκολίες», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι σημαντικό «να τρέξει γρήγορα η διαδικασία, ώστε οι περισσότεροι να βρουν τον άνθρωπο τους. Κατά βάση έχουμε νέο κόσμο σε τραυματίες και νεκρούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

φωτό: InTime