Συγκλονιστικό! Μητέρα – πιθανό κρούσμα κοροναϊού φέρνει στον κόσμο το μωρό της στη Γουχάν

  • Γιάννα Σουλάκη
κοροναϊό
Είναι από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν τις τελευταίες ημέρες οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της Γουχάν. Η στιγμή που 27χρονη μητέρα, που έχει πιθανότατα προσβληθεί από τον κοροναϊό, φέρνει στον κόσμο με καισαρική ένα υγιέστατο μωρό.

Πριν από τον τοκετό, η αγωνία των γιατρών είχε φτάσει στο κατακόρυφο, καθώς η κατάσταση της 27χρονης εγκύου συνεχώς επιδεινώνονταν. Το βρέφος ασκούσε μεγάλη πίεση στον προσβεβλημένο από ιό  οργανισμό της γυναίκας. Ταυτόχρονα δεν μπορούσαν να της χορηγήσουν και φαρμακευτική αγωγή, αφού η θεραπεία κατά του ιού, θα μπορούσε να βλάψει το μωρό της.

Βήχοντας συνεχώς, με υψηλό πυρετό και με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκεται με αυταπάρνηση στο πλευρό της -καθώς υπήρχε κίνδυνος να τους μεταδώσει τον ιό η έγκυος γυναίκα – παρέμειναν πιστοί στο καθήκον τους. Μέχρι τη στιγμή που η κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον εξαιρετικά επικίνδυνο τοκετό, με καισαρική τομή.

Ο γιατρός ονόματι Ζάο Γιν, υποδιευθυντής του τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Νοσοκομείο Wuhan Union, φορούσε δύο προστατευτικές στολές, μια χειρουργική μάσκα και ειδικά γυαλιά στη διάρκεια της επέμβασης που διήρκεσε μια ώρα.

«Μετά βίας έβλεπα ή άκουγα. Και ήμουν κάθιδρος», δήλωσε ο Ζάο στην κρατική τηλεόραση, που μετέδωσε το ρεπορτάζ.

Η μητέρα, η οποία κατονομάζεται Σιαογιάν, βρισκόταν στην 37η εβδομάδα κύησης, όταν κρίθηκε ότι πιθανόν να μολύνθηκε από τον κοροναϊό στις αρχές Ιανουαρίου. Η μόλυνση δεν επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Το νεογέννητο, βάρους 3,1 κιλών, πήγε γρήγορα στο σπίτι του ώστε να αποφευχθεί να εκτεθεί στον ιό εντός του νοσοκομείου, ανέφερε το δίκτυο.

Δείτε φωτογραφίες:

Να σημειωθεί ότι από τον ιό έχουν πεθάνει ήδη 106 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 4.500 σε ολόκληρη την Κίνα.