Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο αγώνας για έναν λειτουργικό "Ευαγγελισμό" συνεχίζεται με τους εργαζόμενους να πραγματοποιούν την προσεχή Τετάρτη και πάλι συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το πρωί. Ούτε οι εργολάβοι δεν έφυγαν ούτε προσλήψεις μονίμων δεν έγιναν... Κι αυτό θεωρείται από τους εργαζόμενους "κοροϊδία".

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση του ΣΕΝΕ:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 8πμ μπροστά στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

Τα προβλήματα στο νοσοκομείο επιδεινώνονται:

·          Οι εργολαβικοί εργάτες (σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη) εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι για  Αύγουστο & επίδομα αδείας, ανασφαλείς ανάμεσα στη Σκύλλα & τη Χάρυβδη, εργολάβων κι ατομικών συμβάσεων με το νοσοκομείο – εργολάβο. Οι δεσμεύσεις ότι δήθεν λύθηκαν οι εκκρεμότητες με παρέδρους και υπουργείο έπεσαν ήδη στο κενό. Καμιά ανοχή στην απλήρωτη δουλειά -Μόνιμη & σταθερή δουλειά για όλους!

·          οι «γενναιόδωρες» εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία είναι ΚΟΡΟΪΔΙΑ: ελάχιστοι ανέλαβαν στον Ευαγγελισμό και αυτοί κυρίως, με ελαστικές σχέσεις εργασίας & ημερομηνία λήξης (ΚΕΕΛΠΝΟ, επικουρικοί κλπ). Οι προκηρύξεις που δίνονται στη δημοσιότητα (για 15-20 υπαλλήλους!) δεν φέρουν πιστώσεις, ούτε χρονοδιάγραμμα. Οι αποχωρήσεις μόνο του 2015 και α΄εξαμ. του 2016 προσεγγίζουν τις 100. Τα κενά ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες σύμφωνα με τον πετσοκομμένο Οργανισμό, ενώ στην ουσία χιλιάδες προσλήψεις απαιτούνται προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του πληθυσμού για υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.  Το προσωπικό έχει γονατίσει από την εντατικοποίηση δουλεύονται χωρίς ρεπό, με διπλοβάρδιες κλπ. Εδώ & τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

·          Ήδη διαφαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουμε άμεσα ελλείψεις υλικών και φαρμάκων αφού δεν επαρκούν τα κονδύλια. ΑΜΕΣΗ ενίσχυση της κρατικής επιχορήγηση του νοσοκομείου!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!