»Σβήστε» τις μελανιές φυσικά!

  • Iatropedia
Συμβαίνει συχνά. Το παραμικρό χτύπημα να αφήνει μελανιές στο δέρμα. Μπορεί τα μικρά παιδιά να είναι περισσότερο επιρρεπής στα χτυπήματα αλλά και οι μεγάλοι δεν πάνε πίσω. Πως μπορούμε να τις ''σβήσουμε'';

Αν έχετε μελανιασμένο χέρι ή πόδι, τυλίξτε αμέσως έναν ελαστικό επίδεσμο γύρω από την πληγείσα περιοχή. Πιέζοντας τους ιστούς, ο επίδεσμος εμποδίζει τη ροή των αιμοφόρων αγγείων και περιορίζει το μώλωπα.

Όταν χτυπήσετε, απλώσετε φυτική μαργαρίνη πάνω στο χτύπημα. Μία ακόμα εναλλακτική λύση είναι να τοποθετήσετε πάγο,όσο το δυνατόν συντομότερα. Αν παγώστε έγκαιρα τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τη μελανιασμένη περιοχή, θα διαρρεύσει λιγότερο αίμα προς τον περιβάλλοντα ιστό.

Μία καλή λύση μάλιστα, είναι να τοποθετήσετε πολλές παγοκύστες μιας χρήσεως, που είναι πιο ευλύγιστες.

Εάν δεν είστε τόσο καλά εξοπλισμένοι, μουλιάστε ένα πανί με παγωμένο νερό και απλώστε το πάνω από τη μελανιά για 10 λεπτά ή χρησιμοποιήστε μια σακούλα κατεψυγμένα λαχανικά τυλιγμένη σε μια πετσέτα.

Μια ακόμη λύση έρχεται από το φαρμακείο της φύσης αφού ο μαϊντανός μειώνει την φλεγμονή και βοηθά στην γρήγορη επούλωση

Απλώστε μια χούφτα από φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκόψτε τα, απλώστε τα πάνω στο μώλωπα και έπειτα τυλίξτε την περιοχή με έναν ελαστικό επίδεσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί μελανιάζω με το παραμικρό;