Στυτική Δυσλειτουργία: Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή για συμπληρώματα που πωλούνται μέσω διαδικτύου

  • Iatropedia newsroom
ΕΟΦ
Τα συμπληρώματα αυτά πωλούνται από τις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου, αλλά ο ΕΟΦ αναφέρει ότι δεν είναι εγκεκριμένα φάρμακα και αποτρέπει την χρήση τους.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) με σημερινή του ανακοίνωση, προειδοποιεί τους καταναλωτές για μη εγκεκριμένα σκευάσματα που διακινούνται μέσω διαδικτύου και τα οποία περιέχουν ουσίες που αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι τα προϊόντα «Sustain caps» και «Schwinnng caps», τα οποία κυκλοφορούν στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου σαν συμπληρώματα διατροφής, περιέχουν τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες tadalafil και nortadalafil, η παρουσία των οποίων τα καθιστούν μη εγκεκριμένα φάρμακα και μάλιστα με ψευδή παρουσίαση (ψευδεπίγραφα). Οι εν λόγω φαρμακευτικές δραστικές ουσίες tadalafil και nortadalafil χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, συνδέονται με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση τους επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών.

Δείτε επίσης: «Σήμα κινδύνου» για διαβήτη, η στυτική δυσλειτουργία στους νέους

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Επισημαίνουμε ότι η αγορά φαρμακευτικών προϊόντων από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή. Η ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο Οργανισμός προειδοποιεί και για το προϊόν «Arize Herbal Dietary Supplement caps», το οποίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου σαν συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει τη φαρμακευτική δραστική ουσία nortadalafil. Και αυτό το σκεύασμα είναι μη εγκεκριμένο και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Φωτογραφία iStock