Στρεπτόκοκκος: Τι είπε η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Παιδιάτρων Αττικής για τον θάνατο της 6χρονης

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
στρεπτόκοκκος
Όπως επεσήμανε η παιδίατρος, «συνήθως, αν “ξεφύγει” o στρεπτόκοκκος, προκαλεί σηψαιμία».

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η Άννα Παρδάλη, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Παιδιάτρων Αττικής, μίλησε για τον πρώτο θάνατο παιδιού στην Ελλάδα από στρεπτόκοκκο, την οστρακιά, την αμυγδαλίτιδα και τα σημάδια στο παιδί που νοσεί, που πρέπει να “υποψιάζουν” τους γονείς.

Όπως επεσήμανε η παιδίατρος, «συνήθως, αν “ξεφύγει” o στρεπτόκοκκος, προκαλεί σηψαιμία», σημειώνοντας ότι «εκκρίνεται μια τοξίνη, που δηλητηριάζει τον οργανισμό».

Η κ. Παρδάλη απέδωσε στον κορονοϊό, τα μέτρα προστασίας και την καραντίνα των προηγούμενων ετών την άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων στρεπτόκοκκου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλη αυτή η έξαρση είναι μια μετενέργεια της πανδημίας».

Όπως εξήγησε, «συνηθέστερη στην Ελλάδα είναι η αμυγδαλίτιδα, που μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια αντιβίωση. Το σημαντικό είναι έγκαιρα να υποψιαστεί ο γονιός. Εάν το παιδί έχει πυρετό ή πονάει ο λαιμός του ή έχει ένα εξάνθημα, πρέπει οι γονείς να επικοινωνούν με τον παιδίατρο. Το εξάνθημα το κάνει η οστρακιά, που είναι μια εκδήλωση της νόσου, που θεραπεύεται με απλή αντιβίωση».

Πηγή: https://www.ant1news.gr