Στρατιές …γερμανών ελεγκτών στην Αθήνα!

  • Iatropedia
Η νέα δανειακή σύμβαση και η συμφωνία στο eurogroup φέρνει στην Ελλάδα πολλούς ελεγκτές των δανειστών μας που θα εξετάζουν αν είμαστε …πειθαρχημένοι στα νέα δεδομένα καθώς στον τομέα της υγείας θα πρέπει να περικοπούν τα περισσότερα κονδύλια. Που θα κινούνται αλλά και που θα μείνουν οι ελεγκτές μας;

Οι εμπειρογνώμονες της τρόικας αναμένεται εντός των ημερών να εγκατασταθούν στην Αθήνα. Κατά τη συνήθη τακτική της τρόικας, δε θα μείνουν σε …υπόγεια διαμερίσματα στα Δυτικά προάστια αλλά στο κέντρο της Αθήνας όπου και μένουν συνήθως τα στελέχη της τρόικας, και μάλιστα σε πολυτελή διαμερίσματα.

Οι νέοι «προστάτες» της υγείας μας θα κατοικοεδρεύουν στο υπουργείο Υγείας και ειδικά στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τα φάρμακα και τις προμήθειες.

Θα εξετάζουν λεπτομερώς όλα τα στοιχεία που καταχωρούνται στο σύστημα ESYNET όπου εγγράφονται όλα τα δεδομένα των νοσοκομείων. Αγορές, προμήθειες, κινήσεις φαρμάκων και ασθενών.

Εξάλλου στις τελευταίες …εξερευνήσεις τους είχαν διαπιστώσει ότι και στην Υγεία ισχύουν τα Greek statistics. Πολλά δεδομένα άλλωστε που τους είχαν παραδοθεί δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ειδικά σε ότι αφορά στις δαπάνες των νοσοκομείων.

Πάντως ήδη στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας επικρατεί έντονος προβληματισμός για τους νέους…προστάτες μας καθώς όλα τα στελέχη θα πρέπει πλέον ουσιαστικά να δίνουν αναφορά για τις όποιες κινήσεις τους.