Στους διαδρόμους ασθενείς διασωληνωμένοι! Πεθαίνοντας για ένα κρεβάτι εντατικής

  • Iatropedia
Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται πλέον τα δημόσια νοσοκομεία καθώς η έλλειψη προσωπικού αφήνει ακόμη κλειστές κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας με συνέπεια να κινδυνεύουν καθημερινά ασθενείς. Δείτε τι καταγράφουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σημαντικότατα κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείες συνεχίζουν να μη λειτουργούν καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας για άμεσες ικανοποιητικές σε αριθμό προσλήψεις.

Συνέπεια ασθενείς βαριά άρρωστοι που πρέπει να είναι σε εντατικές να νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους ενίοτε διασωληνωμένοι και στους διαδρόμους.

Όπως σημειώνουν και οι γιατροί της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ): «Παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για κάλυψη των κενών κλινών ΜΕΘ με προσωπικό, τίποτα δεν έχει γίνει!».

Με βάση τις ενδεικτικές καταγραφές των γιατρών δε λειτουργούν 10 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, 10 κλίνες ΜΕΘ στο ΑΤΤΙΚΟΝ. Πάνω από 10 κλίνες εντατικής νεογνών στο ΑΤΤΙΚΟΝ, 8 κλίνες στους ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ και ο κατάλογος συνεχίζεται καθώς πάνω από 150 κρεβάτια εντατικής είναι ανενεργά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούν: «Οι 150 κλίνες Εντατικής που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!

Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Η ΕΙΝΑΠ ζητά να προσληφθεί άμεσα μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την κάλυψη των 150 κλινών ΜΕΘ που δεν λειτουργούν και να ξεκινήσει η διαδικασία ανάπτυξης κλινών ΜΕΘ – ΜΑΦ και νεογνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από σήμερα το διπλό χαράτσι στα φάρμακα! Τι αλλάζει στις συμμετοχές

Χωρίς γιατρούς την Πέμπτη το Λεκανοπέδιο!

Ποια φάρμακα θα δίνονται δωρεάν από σήμερα στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας. Όλη η λίστα

Αλλεργίες της άνοιξης και μικρά παιδιά

Πόσο ασφαλής είναι η γέννα στο σπίτι;