Στους 80 οι νεκροί- Κατέληξε εγκαυματίας στο Θριάσιο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Θριάσιο
Οι εγκαυματίες και γενικά όσοι νοσηλεύονται σε διασωληνωμένοι, έχουν στατιστικά υψηλό κίνδυνο να καταλήξουν οπότε εκτός από τους αγνοούμενους, για τους οποίους υπάρχει ορατός κίνδυνος να βρεθούν νεκροί, η λίστα με τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς είναι πιθανό να αυξηθεί και από τους νοσηλευόμενους.

Εν τω μεταξύ, ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα για τους 79 που αγνοούνται…

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ενημέρωσε ότι μέχρι τις 4 τα ξημερώματα γνώριζε για 40 αγνοούμενους. Εξάλλου ανέφερε ότι τον ενημέρωσαν και για άλλους νεκρούς που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας. Την ίδια ώρα συγγενείς και φίλοι ψάχνουν τους δικούς τους και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε επαγρύπνηση ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και τόνισε ότι προέχει η καταγραφή των αγνοουμένων, η εξάσφάλιση, ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, σίτισης, στέγασης και περίθαλψης, η αποκατάσταση των υποδομών, η καταγραφή των ζημιών, καθώς και η ολική αποζημίωση των πληγέντων.

Ο γγ τόνισε ότι η τραγωδία δεν πρέπει να ξεχαστεί, υπενθύμισε ότι από τον Μάιο το ΚΚΕ είχε καταθέσει προτάσεις για την πυροπροστασία, καθώς και πώς σχετική επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει στις 23 Μαΐου δεν απαντήθηκε. Εξάλλου, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων.