Στους 22 οι νεκροί από γρίπη στη χώρα μας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μια 78χρονη από την Κρήτη έγινε σήμερα το 22ο θύμα από γρίπη στη χώρα μας. μετά τους δύο άνδρες στο Βόλο και το 5χρονο κοριτσάκι επίσης στην Κρήτη που έχασαν χθες και προχθές την μάχη για να κρατηθούν στην ζωή.

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κατέληξε σήμερα μια 78χρονη γυναίκα που αντιμετώπιζε σοβαρές επιπλοκές από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.

Σύμφωνα με το  ekriti , η άτυχη 78χρονη ήταν το ένα από τα επτά περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο από την αρχή του 2019 με τον ιό της γρίπη. Μάλιστα σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Φραγκιαδάκη που μίλησε στο ekriti, η 78χρονη αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ για περίπου επί 20 ημέρες.

Ήταν μάλιστα ένας ακόμα άνθρωπος που ενώ ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, δεν είχε κάνει το απαραίτητο αντιγριπικό εμβόλιο.

Να θυμίσουμε ότι όλοι όσοι έχουν ξεπεράσει τα 60 χρόνια πρέπει να εμβολιάζονται κάθε φθινόπωρο, ενώ το ίδιο πρέπει να πράττουν κι όσοι έχουν συνοδάπροβλήματα υγείας, όπως είναι οι καρδιοπαθείς, οι πάσχοντες από πνευμονολογικά νοσήματα, αιματολογικά, καρκίνους, οι παχύσαρκοι και οι διαβητικοί ανεξαρτήτως ηλικίας.