Στοπ στις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα από 7 Νοεμβρίου για ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Με μετρητά από την τσέπη τους θα πρέπει να κάνουν από τις 7 Νοεμβρίου τις διαγνωστικές εξετάσεις τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς ο κλάδος κόβει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ ξεκινώντας επισχέσεις για μία εβδομάδα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ρευστό από την τσέπη τους θα χρειασθεί να βγάλουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις στα μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα καθως οι επιχειρηματίες αποφάσισαν να κόψουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ που τους χρωστά εδώ και χρόνια.

Οι ιδιοκτήτες ζητούν να αποπληρωθούν άμεσα για τα χρέη του παρελθόντος δεδομένου ότι όπως και οι υπόλοιποι προμηθευτές του μεγαλύτερου οργανισμού υγείας της χώρας, έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος εδώ και καιρό.

Βέβαια δεν αποκλείεται να υπάρξει χαραμάδα συνεννόησης με τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έχει λάβει εντολή από τον πρωθυπουργό να βρει άμεσα ρευστό για τον ιδιωτικό τομέα. Άλλωστε και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών διέκοψαν την επίσχεση και έτσι οι ασφαλισμένοι μπορούν και πάλι να νοσηλεύονται δωρεάν και μόνο με τη συνήθη συμμετοχή.

Πρόκειται άλλωστε για μια συνήθη τακτική πίεσης προς την κυβέρνηση η οποία καλείται τώρα να προχωρήσει άμεσα σε καταγραφή και εκκαθάριση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους διάφορους κλάδους.

Από εκεί θα ξεκαθαριστούν και τα πραγματικά έξοδα που έχει κάνει ο ΕΟΠΥΥ καθως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου έχουν γίνει υπερτιμολογήσεις με σκοπό την είσπραξη επιπλέον κονδυλίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται νέοι διοικητές και στην Αττική με…γαλάζιες και πράσινες αποχρώσεις! Οι μισθοί και τα ρουσφέτια

Άδωνις για τις δολοφονίες στο Νέο Ηράκλειο: «έχουμε συγκλονιστεί όλοι»!

Όπου φύγει φύγει οι γιατροί! Το δισάκι τους στον ώμο και για άλλες πολιτείες

Έτοιμες οι πρώτες λίστες για κινητικότητα, συγχωνεύσεις νοσοκομείων περιφέρειας, «νέο ΕΟΠΥΥ»!