Στοπ σε γνωστά τσιγάρα δια χειρός Ε.Ε.! Τι θα αλλάξει στα πακέτα

  • Iatropedia
Νέα οδηγία κατά του καπνίσματος επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γεγονός που προβληματίζει την ελληνική κυβέρνηση εξαιτίας πιθανών απωλειών από τα έσοδα τόσο της φορολόγησης όσο και για τους αγρότες. Τι προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αλλάζουν όπως φαίνεται πολύ σύντομα οι συνήθειες για χιλιάδες καπνιστές καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει αλλαγή της οδηγίας για το κάπνισμα και νέα πιο αυστηρά μέτρα. Μεταξύ άλλων η Επιτροπή προτείνει να μην γράφονται πλέον στα πακέτα οι μάρκες των τσιγάρων αλλά μόνο τα συστατικά, καθώς και να καταργηθούν τα αρωματικά τσιγάρα. Ταυτόχρονα μελετάται και αυστηρότερη νομοθεσία για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς κατά τη διάρκεια συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου υγείας με τον επίτροπο Υγείας Tonio Borg ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρένζτος δεν έκρυψε τον προβληματισμό της κυβέρνησης καθώς όπως είπε: “Είναι θετικό το γεγονός το ότι συζητώνται μέτρα κατά του καπνίσματος αλλά πρέπει να δούμε και τις συνέπειες της οδηγίας στην αγροτική παραγωγή και την καπνοβιομηχανία”.

Σύμφωνα με τον Μαλτέζο επίτροπο Υγείας στόχος της Επιτροπής είναι να προστατευθούν κυρίως οι νέοι από τον καπνό και να μειωθεί η χρήση του τουλάχιστον 2% τα επόμενα 5 χρόνια. Και αυτό διότι κάθε χρόνο 700.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από συνέπειες του καπνίσματος και στην Ελλάδα περίπου 20.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φόρος καπνού και υπέρ ΕΟΠΥΥ! Νέα μέτρα για κάπνισμα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας: Αυξήστε την τιμή των τσιγάρων για να μειωθούν οι καπνιστές!

Γιατί δεν πρέπει να καπνίζετε στο αμάξι, ακόμη και με ανοιχτά παράθυρα;

Με τι να αντικαταστήσετε την επιθυμία για τσιγάρο

Σάλος για τους γιατρός και το…ιατρικό συνέδριο στις Σεϋχέλλες! Τι εξετάζει ο ΕΟΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν