Στον …Καιάδα της «Χρυσής Αυγής» οι ομοφυλόφιλοι!

  • Iatropedia
Έντονες αντιδράσεις προκαλούν τα σχόλια της Χρυσής Αυγής για τους ομοφυλόφιλους που ούτε λίγο ούτε πολύ μιλά σχεδόν για …πάθηση. Φορείς της υγείας αλλά και εκπρόσωποι σωματείων ομοφυλοφίλων ξεκαθαρίζουν μέσω iatropedia ότι η ομοφυλοφιλία το 2012 αποτελεί μια προσωπική επιλογή και ουδείς δικαιούται να κάνει κριτική. Άλλωστε η σεξουαλικότητα του κάθε ατόμου αποτελεί προσωπική υπόθεση.

Λάδι στη φωτιά έριξε ο ίδιος ο Γ.Γ. της εθνικιστικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος όταν σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Σταύρο Θεοδωράκη πήρε ξεκάθαρα και με προκλητικό τρόπο θέση κατά της ομοφυλοφιλίας λέγοντας χαρακτηριστικά: » Είναι ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας που δεν θεωρώ φυσιολογικό. Δεν θα ήμουν υπερήφανος αν ήμουν αδερφή»!

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, μέλη της Χρυσής Αυγής, σημείωσε: «Φανερά να είναι ομοφυλόφιλος και να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής όχι!» και διευκρίνισε πως δεν μπορεί να κάνει και εξετάσεις στα μέλη του κόμματος για να δει ποιοι είναι και ποιοι δεν είναι.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας στηλιτεύει τη στάση της Χρυσής Αυγής και φυσικά ξεκαθαρίζει πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι νόσημα.

Όπως δηλώνει στο iatropedia: «Οι απόψεις του κ. Μιχαλολιάκου περί ομοφυλοφιλίας συνιστούν ακραία κοινωνική παλινδρόμηση. Είναι αδιανόητο να ισχυρίζεται ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής ότι «δεν μπορεί να κάνει και εξετάσεις στα μέλη του κόμματος για να δει ποιοι είναι και ποιοι δεν είναι ομοφυλόφιλοι», υπονοώντας ότι η ομοφυλία είναι πάθηση και θα μπορούσε να διαγνωστεί μέσω εξετάσεων.

Η ομοφυλοφιλία αποτελεί προτίμηση των ανθρώπων που ζουν σε ελεύθερα δημοκρατικά καθεστώτα και στην οποία κανείς δεν δικαιούται να παρεμβαίνει, πολύ δε περισσότερο να την κατατάσσει στα νοσήματα».

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος που εκπροσωπεί Συλλόγους Ομοφυλοφίλων και ασχολείται επί σειρά ετών με πρωτοβουλίες με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία λέει με νόημα: «Είναι αστείο ότι στη διάρκεια της συζήτησης ο δημοσιογράφος αναγκάστηκε να βγάλει τη λίστα του Σίντλερ δηλαδή τη λίστα του Άουσβιτς και του Νταχάου για να ελέγξει έναν νεοναζιστή μπας και περάσει τις εξετάσεις στη βουλή των Ελλήνων! Είναι ντροπή ότι το κριτήριο για να εκπροσωπούνται οι Έλληνες στο κοινοβούλιο είναι εκείνο των ναζί του Β’ παγκοσμίου πολέμου με την καταστροφή και το αίμα για τόσους λαούς».

Ο κ.Βαλλιανάτος θυμίζει μάλιστα και λόγια του μεγάλου συνθέτη Μάνου Χατζηδάκι: «Ο 21ος αιώνας είναι ένας αιώνας συνθέσεων και κατανόησης. Ο Μάνος Χατζηδάκις μας παρακαλούσε να μη συνηθίσουμε στην εικόνα του τέρατος. Έλεγε ότι είναι από εκείνους που με πολύ καθαρό βλέμμα «σκέφτομαι τον συνάνθρωπο και τη διαφορετικότητα του και όχι μόνο θα ελπίζω αλλά με πράξεις μου θα εμμένω σε έναν άλλο κόσμο που βασίζεται όχι στο φόβο και τη βία αλλά στην κατανόηση και την ελπίδα».

Και συνεχίζει ο κ.Βαλλιανάτος: «Οι ομοφυλόφιλοι του 2012 στην Ελλάδα είναι πολίτες με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις και δε φοβούνται κανέναν Μιχαλολιάκο ή Χρυσή Αυγή και προφανώς δεν κάνουν εκπτώσεις στην περηφάνια τους».

Και καταλήγει όλο νόημα: «Εξάλλου ομοφυλόφιλοι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα…»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν