Στον εισαγγελέα οι γιατροί για τις περικοπές στον ΕΟΠΥΥ! Πότε θα πληρωθούν

  • Iatropedia
Ακόμη και στον εισαγγελέα φθάνουν οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) υποστηρίζοντας ότι κόπηκε ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ σε βάρος τους καθώς εκείνοι είναι που δε θα πληρωθούν.

Ο ΙΣΑ ζήτησε και έλαβε αναλυτικά όλα τα οικονομικά δεδομένα του ΕΟΠΥΥ όπου και διαπίστωσε ότι τα κονδύλια έχουν «τσεκουρωθεί».

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης: «Από τα στοιχεία που ετέθησαν υπ΄ όψιν του ΙΣΑ προκύπτει ότι ειδικά στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπήρξε σημαντική μείωση της τάξεως των 20 εκατ. Ευρώ.

Επιπλέον θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δαπάνες για παρακλινικές εξετάσεις για το 2011 του Ο.Π.Α.Δ. με 1.200.000 ασφαλισμένους ήταν 240.000.000 ευρώ, ενώ στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με 10.000.000 σχεδόν ασφαλισμένους η συνολική δαπάνη για το 2012 πρόκειται να διαμορφωθεί κάτω από τα 300.000.000 ευρώ».

Εξαιτίας των μειώσεων αυτών οι γιατροί θα πρέπει να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με πολύ λιγότερα χρήματα ενώ είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να πληρωθούν, όπως υποστηρίζει.

«Έτσι, καλούνται οι ιατροί να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ενώ, εν αγνοία τους τροποποιείται ο προϋπολογισμός κατά τρόπο ώστε να μπορεί βάσιμα να πιθανολογηθεί ότι δεν θα μπορέσουν να αμειφθούν για τις παρασχεθείσες, σύμφωνα με τη σύμβασή τους, υπηρεσίες».

Γι αυτό και ο ΙΣΑ ζητά να ενημερωθεί :

Πότε και σε ποια σημεία ακριβώς τροποποιήθηκε ο προϋπολογισμός και Μετά από εισήγηση/ ή/και απόφαση ποιού οργάνου. Για τους λόγους αυτούς ο ΙΣΑ, μετά από απόφαση του ΔΣ του, προσφεύγει στον Εισαγγελέα για να χυθεί άπλετο φώς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν