Στον Εισαγγελέα ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας- Υπάρχουν και οι αυτεπάγγελτες διαδικασίες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν αυτεπαγγέλτως τα δημοσιεύματα με την υπόθεση των 4 πλαστών πτυχίων που φέρεται να είχε δηλώσει στην υπηρεσία του ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας. Αυτό σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη ενεργοποιήθηκε από μόνη της και όχι από κάποια κυβερνητική ευαισθησία για το θέμα...

Η Εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Σκοπός είναι σε πρώτη φάση η διερεύνηση ενδεχόμενη τέλεση διωκομένων αξιοποίνων πράξεων.

Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου πάντως, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης , αρνήθηκε όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι αποχώρησε από τη θέση του λόγω συνταξιοδότησης. Ο κ. Πολάκης από την πλευρά του, εξηγώντας ότι δεν τον γνώριζε προσωπικά πριν από τον διορισμό του, είχε αποκαλύψει ότι όταν ξεκίνησε το περασμένο Νοέμβριο η έρευνα για την υπόθεση αυτή, του ζήτησε την παραίτησή του την οποία και έλαβε!

Τον Σεπτέμβριο του 2018, μετά από καταγγελίες, άρχισαν ελέγχονται οι τίτλοι σπουδών του πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας από τα μέλη του ΣΕΕΔΔ (Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ). Το πόρισμα διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα Εφετών και από εκεί στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών για την περαιτέρω έρευνα .

Διοικητής Νοσοκομείου Νίκαιας: Πλαστοί τίτλοι σπουδών και έρευνα από το ΣΕΕΔΔ

Ερώτηση ΝΔ για τις ευθύνες των ΥΥΚΑ για τα πλαστά πτυχία του διοικητή της Νίκαιας