Στον «αέρα» όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ- κόβουν την πίστωση όλοι οι γιατροί!

  • Iatropedia
Άκαρπη αποδείχθηκε η πολύωρη συνάντηση εκπροσώπων των γιατρών - κλινικών και εργαστηριακών- με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να βρεθεί λύση για την αποπληρωμή των οφειλομένων στους γιατρούς από πολλά ασφαλιστικά Ταμεία που εντάχθηκαν στον νέο φορλέα υγείας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά εκτάκτως καθώς οι γιατροί πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ και μεταφέρθηκαν όλοι μαζί εντός του κτιρίου όπου και συνομίλησαν επί ώρα με τη διοίκηση του φορέα. Οι γιατροί ζήτησαν την άμεση καταβολή των οφειλών των περασμένων ετών, ενώ στη συνάντηση επικράτησε εκνευρισμός και ένταση. Οι διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη δεν έπεισαν τον κλάδο που περιμένει να δει το ...χρώμα του χρήματος ακόμη και από το 2009, από ορισμένα Ταμεία. Έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να σταματήσουν την πίστωση στον Οργανισμό, μέχρι την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και γι αυτό οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους κάθε εργαστηριακό, ακτινολογικό αλλά και ιατρικό έλεγχο.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις με διακοπή συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, διαμαρτυρόμενοι για τις συσσωρευμένες οφειλές του φορέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, οι γιατροί καλούνται να απέχουν από τη συνταγογράφηση και την αναγραφή παρακλινικών εξετάσεων, οι οποίες θα γίνονται στο προσωπικό συνταγολόγιο του ιατρού, καθώς και την εκτέλεση των σχετικών παραπεμπτικών.

Οι εργαστηριακοί γιατροί μιλούν για οφειλές των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, άλλα 700 είναι τα εκατομμύρια που οφείλουν στα μέλη τους τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν