Στον… αέρα και πάλι το ΠΕΔΥ! Λιγοστεύουν ξανά οι γιατροί

  • Iatropedia
Κι άλλα κενά σε ιατρικό προσωπικό αναμένεται να δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ το οποίο ούτως ή άλλως ...παραπαίει από τη ημέρα δημιουργίας του.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπορεί το περιβόητο ΠΕΔΥ να έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό, μέχρι σήμερα όμως συνεχίζει να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

Άλλωστε τα πολυιατρεία διαθέτουν γιατρούς που είναι ακόμη στα δικαστήρια σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Τις ημέρες αυτές πάντως θα πρέπει να τεθεί η ισχύ δικαστικής απόφασης σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του ΠΕΔΥ που διατηρούν ακόμη το ιατρείο τους θα πρέπει να το κλείσουν έως τις 4 Νοεμβρίου. Γι αυτό και ο ΙΣΑ ζήτησε πρόσφατα παράταση προθεσμίας πέραν των 10 ημερών για τους ιατρούς του ΠΕΔΥ που θα πρέπει να βάλουν λουκέτο στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Ταυτόχρονα τροπολογία Βορίδη μετατρέπει τις θέσεις όλων των γιατρών σε μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης μετά και τη σχετική αξιολόγηση που έγινε σε όλη τη χώρα.

Εξαιτίας της τροπολογίας αυτής τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ είναι πιθανό για άλλη μια φορά να μείνουν χωρίς βασικές ειδικότητες αν τουλάχιστον πολλοί γιατροί επιλέξουν να κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και να μην παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα.

Λύση στο επιπλέον αυτό πρόβλημα βλέπει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με την πρόσληψη επικουρικών γιατρών. Κάτι βέβαια που θα έχει ημερομηνία λήξης. Γι αυτό άλλωστε και δίνεται βαρύτητα στους ιδιώτες γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε βγαίνουν τα νέα φάρμακα στην αγορά! Πόσο θα στοιχίζουν;

Η ακτινογραφία του ΕΣΥ δια χειρός εργαζομένων! Δείτε τα κενά και τις ελλείψεις

Η αξιολόγηση “τρώει” το “Αττικόν”! Γιατί αρνούνται τα “τεστ” οι εργαζόμενοι

Ώρα μηδέν στις εντατικές! Πως χάνονται ανθρώπινες ζωές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν