Στον αέρα και πάλι οι παλιές εφημερίες των γιατρών!

  • Iatropedia
Μπορεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος να διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι οι γιατροί δε θα χάσουν ούτε ευρώ από τις εφημερίες, φαίνεται όμως ότι μέχρι στιγμής τα δεδουλευμένα του παρελθόντος (2012) μένουν ακόμα σε εκκρεμότητα. Τι θα γίνει με τα χρήματα των γιατρών

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπορεί οι νοσοκομειακοί γιατροί να πήρας πρόσφατα διαβεβαιώσεις ότι άμεσα θα εισπράξουν όλα τα χρήματά τους από εφημερίες, φαίνεται όμως ότι μέχρι στιγμής αυτά που είναι εξασφαλισμένα αφορούν δεδουλευμένα μόνο από τον Οκτώβριο του 2012 έως και το Μάρτιο του 2013. Πρόκειται για τη χρονική περίοδο που προβλέπεται άλλωστε και στη νομοθετική ρύθμιση που προώθησε πρόσφατα στη βουλή ο υπουργός Υγείας.

Για τα χρήματα όμως πριν από τον Οκτώβριο του 2012, ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει ακόμα πότε θα καταβληθούν.

Άλλωστε ο ίδιος ο Ανδρέας Λυκουρέντζος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βας. Κυριακάκη παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα της καθυστέρησης της εξόφλησης των εφημεριών των γιατρών είναι διαχρονικό.

Δεν μπόρεσε όμως να αποσαφηνίσει τι θα γίνει με τα χρήματά τους πριν από τον Οκτώβριο του 2012 καθώς άφησε να εννοηθεί ότι αποτελεί ακόμη μια μάλλον …γκρίζα περιοχή. Υπογράμμισε άλλωστε ότι «υπάρχουν εκκρεμότητες για τις οποίες» όπως είπε «μεριμνούμε».

Όμως τα κουρεμένα κονδύλια των εφημεριών φαίνεται ότι δημιουργούν περαιτέρω προσκόμματα στο θέμα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας «κόβουν και ράβουν» από άλλους τομείς φυσικά, για να βγούνε τα χρήματα και να αποπληρωθούν οι γιατροί για τις παλιές εφημερίες.

Πάντως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκοειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας σε συνομιλία του με τον Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Π.Καλίρη έθεσε το ζήτημα της αποπληρωμής των εφημεριών του παρελθόντος και η απάντηση του ΓΓ ήταν ότι ήδη έχει γίνει καταγραφή και έχουν ζητηθεί τα κονδύλια από το υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοι θέλουν διακαώς να γίνουν διοικητές νοσοκομείων; Τι έδειξε ο πρώτος έλεγχος στα βιογραφικά

Τι μπορούμε να πάθουμε αν παίρνουμε φάρμακα χωρίς τη συνταγή γιατρού;

ΕΣΥ υπό κατάρρευση! Πως σβήνει το πάλαι ποτέ ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας

Γερά δόντια σημαίνει και γερή καρδιά. Δώστε προσοχή

Τι κάνουμε όταν σπάσει το προφυλακτικό; 5 απλά κόλπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν