Στον αέρα και ο ΟΚΑΝΑ! Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Καιρό τώρα διοίκηση και εργαζόμενοι στον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), επισημαίνουν ότι ο φορέας βρίσκεται ένα βήμα πριν το λουκέτο καθώς η υποχρηματοδότησή του δεν τον αφήνει να λειτουργήσει σωστά.

Όμως πλέον φαίνεται ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχουν μια που για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα δεν πληρώθηκαν το 15ηθήμερο των αποδοχών τους γεγονός που αποδεικνύει και τα οικονομικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί.

Είναι ενδεικτικό ότι ο ΟΚΑΝΑ χρειάζεται μόνο για την καταβολή των μισθών κοντά στα 21 εκατ. ευρώ ενώ πλέον η χρηματοδότησή του περιορίζεται στα 18 εκατ.

Αποτέλεσμα είναι πολλές υπηρεσίες του να βρίσκονται ένα βήμα πριν του λουκέτο τη στιγμή όμως που χιλιάδες νέοι χρήστες περιμένουν στην ουρά για να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης.

Να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ είχαν γνωστοποιήσει στο πρόσφατο παρελθόν το πρόβλημα λέγοντας μάλιστα ότι πια απουσιάζουν και απαραίτητες σύριγγες που μοιράζονται δωρεάν στο δρόμο στο πλαίσιο της προστασίας των χρηστών από μολυσματικές ασθένειες όπως το Aids.

Δήμητρα Ευθυμιάδου