Στον αέρα 1100 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία- Στα «κάγκελα» η ΠΟΕΔΗΝ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε υποχρεωτική επανεξέταση καλούνται 1.100 νοσοκομειακοί υπάλληλοι που φέρονται να έχουν παράτυπα πτυχία από ΤΕΕ.

Πρόκειται για παραπάνω από 3.000 κατόχους πτυχίων από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, πολλοί από τους οποίους κατάφεραν να διοριστούν στο Δημόσιο και μάλιστα σε νοσοκομεία, χάρη στην υψηλή βαθμολογία που είχαν συγκεντρώσει μετά από …διαβλητές εξετάσεις.

Το θέμα ανακινήθηκε για πρώτη φορά το 2005 μετά από καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), και το 2007, η τότε υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου είχε ψηφίσει το σχετικό νόμο που προέβλεπε τη διενέργεια εξετάσεων για τους αποφοίτους των σχολών αυτών. Ο νόμος αυτός δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Το 2016, ο τότε υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ισχυροποίησε το νόμο Γιαννάκου επεκτείνοντας την εφαρμογή του πέραν των ετών 2004-2008, μετά από εισήγηση ελεγκτών της ΣΕΕΔΔ.

Το άρθρο 72 του νόμου 4485/2017, που ψηφίστηκε στη Βουλή τον περασμένο Αύγουστο, έθεσε το πλαίσιο της διαδικασίας που θα πρέπει να ακολουθήσει η πολιτεία για τα συγκεκριμένα πτυχία, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, αναμένεται να υλοποιηθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη του έτους.

Ωστόσο η ΠΟΕΔΗΝ τάσσεται κατά της επανεξέτασης των κατόχων αυτών των πτυχίων και χαρακτηρίζει ως «ψευδείς ισχυρισμούς» τα παραπάνω, ενώ πριν από λίγες μέρες κατέθεσε αγωγή κατά της ΟΙΕΛΕ και προσωπικά κατά του προέδρου της Μιχάλη Κουρουτού.