Στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες η Αναπληρώτρια Υπουργός, Ειρήνη Αγαπηδάκη

  • Iatropedia newsroom
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη
Θα ενημερώσει το Συμβούλιο για το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας και τις δράσεις Δημόσιας Υγείας που υλοποιούνται

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη θα ενημερώσει το Συμβούλιο για το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας και τις δράσεις Δημόσιας Υγείας που υλοποιούνται σε εθνικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ε.Ε., θα συζητηθεί η ανοικτή στρατηγική αυτονομία στον τομέα της υγείας, με έμφαση στα μέτρα για την αντιμετώπιση στις ελλείψεις φαρμάκων, ενώ παράλληλα θα εγκριθεί η στρατηγική για την ψυχική υγεία.

Η ισπανική Προεδρία θα ενημερώσει, επίσης, τους Υπουργούς σχετικά με το στάδιο, στο οποίο βρίσκονται εν εξελίξει νομοθετικοί φάκελοι, όπως ο κανονισμός σχετικά με τα τέλη του EMA, ο κανονισμός για τον ευρωπαϊκό χώρο δεδομένων για την υγεία, ο κανονισμός για τις ουσίες ανθρώπινης προέλευσης και η δέσμη μέτρων για τα φαρμακευτικά προϊόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δόμνα Μιχαηλίδου: Είναι δικαίωμα των παιδιών η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία