Στο πόδι το υπουργείο Υγείας για τον Έμπολα! Όλα τα επόμενα βήματα

  • Iatropedia
Στην εντατικοποίηση των μέτρων και τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού Έμπολα αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με το φόβο μιας μετάλλαξης του ιού που θα τον καταστήσει πιο μεταδοτικό ακόμη και αερογενώς ζει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Οι ελληνικές υγειονομικές αρχές προσπαθούν με καθημερινές συσκέψεις και επικοινωνίες με την Ευρώπη να παρακολουθήσουν την εξέλιξη τη νόσου.

Προς ώρας τα μέτρα που έχουν ληφθεί περιορίζονται σε κάποια έντυπα στις πύλες εισόδου όπως αεροδρόμια και λιμάνια αλλά και στην πρόσληψη 30 γιατρών που θα δρομολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Όσο κι αν αυτά δεν μοιάζουν αρκετά, ελάχιστα μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι δεν υπάρχει εμβόλιο. Οι έλεγχοι πάντως στα σύνορα σε λίγο καιρό είναι πιθανό να θυμίζουν αυτούς της επιδημίας γρίπης με ειδικές ομάδες γιατρών να «σκανάρουν» τους διερχόμενους επιβάτες κυρίως για να διαπιστώσουν οπτικά εάν έχουν ύποπτα συμπτώματα.

Πάντως λέγεται πως σε ειδικά εργαστήρια στην Αμερική γίνονται οι πρώτες δοκιμές για εμβόλια χωρίς ωστόσο να είναι σαφές εάν οι προσπάθειες αυτές θα φέρουν αποτέλεσμα και πότε.

Μέχρι στιγμής όμως τα κρούσματα αυξάνονται και θεωρείται βέβαιο πως κάποια στιγμή είναι πιθανό ο ιός να περάσει και τα ελληνικά σύνορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πεθαίνοντας για ένα φάρμακο! Δείτε το Γολγοθά των ρευματοπαθών για τη θεραπεία τους.

Δείτε ποιες εξετάσεις πάνε για «κούρεμα» στο ΠΕΔΥ! Τι σκαρώνεται

Που δίνει ρευστό ο ΕΟΠΥΥ; Δείτε όλο το χρονοδιάγραμμα

Βορίδης για Έμπολα στην Ευρώπη! Τι ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν