Στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Τουρκίας οι Έλληνες γιατροί του ΕΣΥ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΟΕΝΓΕ
"Η αλληλεγγύη των λαών θα νικήσει" αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον Ιατρικό Σύλλογο της Τουρκίας, οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ).

«Οι λαοί μας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Το ιατρικό προσωπικό και στις δύο πλευρές του Αιγαίου αγωνίζεται για την ειρήνη και
δημόσια υγεία«, αναφέρουν σε επιστολή που απέστειλαν οι έλληνες γιατροί του ΕΣΥ στους Τούρκους συναδέλφους τους, από την πρώτη στιγμή του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία.

Η Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που αυτή τη στιγμή χρειάζονται επείγουσα και συντονισμένη διεθνή βοήθεια για τη διάσωση των αγνοούμενων και την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων.

Παράλληλα κάνουν έκκληση στους Έλληνες συναδέλφους τους να δηλώσουν συμμετοχή για τη συμμετοχή σε αποστολή στην Τουρκία.

«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις εικόνες, ειδικά από την περιοχή στο επίκεντρο του σεισμού που για μια ακόμη φορά τα φυσικά φαινόμενα έχουν θύμα τον φτωχό λαό. Από την πρώτη στιγμή είμαστε σε επικοινωνία με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας«, λένε οι Έλληνες γιατροί.

Ταυτόχρονα, επικοινώνησαν -όπως τονίζουν- με το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας και έθεσαν εαυτόν στη διάθεση των αρμοδίων αρχών, ώστε να προσφέρουν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια με ομάδα γιατρών που άμεσα θα συγκροτήσουν, όπως λένε.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν και τις Ενώσεις Γιατρών σε όλη την Ελλάδα σε συγκέντρωση και υλικής βοήθειας με αγαθά που είναι απολύτως απαραίτητα αυτές τις ώρες.

Στην ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ oengegr.com, στο mail της ΟΕΝΓΕ: oengegr@gmail.com και στο τηλέφωνο 210-5232215 & 210-5230003 (9:00 έως 14:00), μπορούν οι γιατροί να δηλώσουν με ποιο τρόπο μπορούν να βοηθήσουν, είτε με φυσική παρουσία στον τόπο της καταστροφής, είτε με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.

«Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων, τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η αλληλεγγύη των λαών θα νικήσει», τονίζουν οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ.

ΟΕΝΓΕ: Ολόκληρη η επιστολή των γιατρών του ΕΣΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον λαό σας, για την τραγωδία που αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή μετά τον καταστροφικό σεισμό. Για ακόμη μία φορά, αποδεικνύεται πως η φύση και οι τεκτονικές πλάκες δεν υπακούουν στις κυβερνήσεις και τους στρατιωτικούς ανταγωνισμούς.

Όλοι θυμόμαστε τους καταστροφικούς σεισμούς που σημειώθηκαν το 1999, σε Τουρκία και Ελλάδα, με διαφορά λίγων ημερών.

Είναι γνωστή, επίσης, η επιστημονική και ανθρωπιστική συμβολή των Τούρκων συναδέλφων, καθώς και οι συνεχείς προσπάθειες τους για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γι’ αυτό άλλωστε είχαμε διαμαρτυρηθεί και για τη φυλάκιση του Προέδρου σας Δρ.
Şebnem Fincancı.

Από χθες το πρωί, βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το ελληνικό Υπουργείο Υγείας για την αποστολή στην Τουρκία και τη Συρία, τόσο ανθρωπιστικής βοήθειας όσο και ιατρικών προμηθειών.

Θα εκτιμούσαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με συγκεκριμένες ανάγκες που αντιμετωπίζετε, αλλά και την καταλληλότερη για την Τουρκία βοήθεια που μπορούμε να αποστείλουμε. (ιατρικό προσωπικό, ιατρικές προμήθειες, φάρμακα κλπ).

Ο λαός μας δεν έχει τίποτα να χωρίσει. Το ιατρικό προσωπικό και στις δύο πλευρές του Αιγαίου αγωνίζεται για την ειρήνη και
δημόσια υγεία.

Με εκτίμηση,

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ)