Στο ΠΕΔΥ χωρίς γιατρούς αλλά με…αναμονή! Πότε θα είναι οριστικά έτοιμα τα πολυϊατρεία

  • Iatropedia
Αναγκαστικά στα πνιγμένα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων αλλά και στους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι καθώς το ΠΕΔΥ του Άδωνι που υποτίθεται ότι ξαναγεννήθηκε, είναι ακόμη στα …σπάργανα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μισοανοιγμένα… συνεχίζουν να είναι τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ-ου καθώς οι εγκαταστάσεις μπορεί να άνοιξαν δε διαθέτουν όμως το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Άλλωστε και επισήμως θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες ακόμη μέχρι να ισορροπήσει το σύστημα.

Βέβαια με βάση τους υπολογισμούς των συνδικαλιστών δεν αρκεί ούτε ένας μήνας. Οι προσλήψεις επικουρικών γιατρών (περίπου 1000) που υπόσχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης θα χρειαστούν κοντά στον έναν μήνα για να ολοκληρωθούν χωρίς να υπολογίσει κανείς αν το νέο προσωπικό θα χρειαστεί και εκαπίδευση για να αναλάβει.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η δικαστική διαμάχη που ξεκίνησαν οι γιατροί που υποχρεώθηκαν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία για να συνεχίσουν να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα φαίνεται πως μπλοκάρει περαιτέρω τις ομαλές διαδικασίες.

Και μέχρι να λυθούνε όλα αυτά τα προβλήματα τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων θα …πήζουν από ασθενείς.

Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του Ευαγγελισμού του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας: «Υπάρχει τεράστια προσέλευση ασθενών (σε επείγοντα και τακτικά ιατρεία) με εντατικοποίηση εργασίας και φυσικά κάθετη μείωση της δυνατότητας για την αναγκαία παροχή υπηρεσιών υγείας. Έχουμε μετατροπή του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας σε γιγαντιαίο κέντρο υγείας, πράγμα που επηρεάζει σαφώς αρνητικά την παροχή τριτοβάθμιας & τεταρτοβάθμιας εξειδικευμένης περίθαλψης που είναι και η αποστολή του Ευαγγελισμού».

Και όλα αυτά βέβαια τη στιγμή που ο Ευαγγελισμός έχει έλλειψη προσωπικού που αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας (πάνω από 500 νοσηλευτές, 180 ειδικευμένοι γιατροί & 60 ειδικευόμενοι, εκατοντάδες διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό κ.λπ.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή τη σύμβαση ποιος θα την πάρει; Η μάχη για τις νέες συνεργασίες με ΕΟΠΥΥ!

Άδωνις και στις…Δημοτικές; Όλα τα νέα σενάρια και το παρασκήνιο

Φαρμακοποιοί: «Ναι μεν αλλά για συμφωνία με τρόικα»! Ετοιμάζουν νέο λουκέτο

Χρυσά “μπόνους” για γιατρούς δύο ταχυτήτων! Οι τυχεροί και οι άτυχοι των συνεδρίων